RĂ©pĂĄs gyoza gyerekbarĂĄt tĂĄlalĂĄsban, aranybarna aljĂș darabok szĂłjaszĂłsszal

Carrot Gyoza – rĂ©pĂĄs töltelĂ©k (gyerekbarĂĄt)

A japĂĄn gyoza eredetileg a kĂ­nai jiaozi batyukbĂłl fejlƑdött ki, de ma mĂĄr vilĂĄgszerte ismert Ă©s kedvelt fogĂĄs. A rĂ©pĂĄs vĂĄltozat kĂŒlönösen nĂ©pszerƱ a kisgyermekes csalĂĄdok körĂ©ben, mivel a sĂĄrgarĂ©pa termĂ©szetes Ă©dessĂ©ge jĂłl pĂĄrosĂ­thatĂł mĂĄs zöldsĂ©gekkel Ă©s tofuval. Ez a verziĂł lĂĄgyabb fƱszerezĂ©sƱ, hogy a gyerekek is szĂ­vesen fogyasszĂĄk, ugyanakkor nem mond le a klasszikus japĂĄn gyoza textĂșrĂĄjĂĄrĂłl Ă©s formĂĄjĂĄrĂłl. Ahogy a sĂĄrgarĂ©pa Ă©s tofu keverĂ©ke elkezd pirulni a serpenyƑben, finom, otthonos illat lengi be a konyhĂĄt – ez mindig felkelti a gyerekek figyelmĂ©t. Technikai tipp: ha a gyerekek nagyon Ă©rzĂ©kenyek az Ășj Ă­zekre, hagyd ki a gyömbĂ©rt, vagy hasznĂĄld csak minimĂĄlis mennyisĂ©gben. Ez a gyoza kivĂĄlĂł vĂĄlasztĂĄs ebĂ©dre, uzsonnĂĄra, vagy akĂĄr dobozba csomagolva is tökĂ©letes iskolai Ă©tkezĂ©shez.

ElƑkĂ©szĂŒlet 30 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 45 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 200 g SĂĄrgarĂ©pa
⭕ 100 g Káposzta
⭕ 100 g Tofu
⭕ 1 db Újhagyma
⭕ 1 db Fokhagyma
⭕ 5 g GyömbĂ©r
⭕ 1 ek. SzĂłjaszĂłsz (sĂłmentes vagy alacsony nĂĄtriumtartalmĂș)
⭕ 1 ek. Szezámolaj
⭕ 24 db Gyoza tĂ©sztalap
⭕ 2 ek. Olaj a sĂŒtĂ©shez
⭕ 100 ml Víz

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    SzĂłjaSzĂłja

    Elkészítési Lépések

    1

    A sĂĄrgarĂ©pĂĄt hĂĄmozd meg, majd finom reszelƑn reszeld le. A kĂĄposztĂĄt szintĂ©n reszeld, hogy könnyen keverhetƑ Ă©s puha legyen. Az ĂșjhagymĂĄt, fokhagymĂĄt Ă©s gyömbĂ©rt aprĂ­tsd finomra.

    MinĂ©l finomabbra reszeled a rĂ©pĂĄt, annĂĄl puhĂĄbb lesz a töltelĂ©k – ez segĂ­t abban, hogy a gyerekek könnyebben megrĂĄgjĂĄk.

    2

    Egy serpenyƑben melegĂ­ts kevĂ©s szezĂĄmolajat, Ă©s add hozzĂĄ a rĂ©pĂĄt, kĂĄposztĂĄt Ă©s aprĂ­tott aromĂĄs zöldsĂ©geket. PĂĄrold Ƒket 3-4 percig, hogy kissĂ© megpuhuljanak.

    Ne pirĂ­tsd tĂșl, csak annyira pĂĄrold, hogy a zöldsĂ©gek megƑrizzĂ©k Ă©lĂ©nk szĂ­nĂŒket Ă©s Ă©des Ă­zĂŒket – ez a gyerekeknĂ©l kulcsfontossĂĄgĂș!

    3

    Add hozzĂĄ a villĂĄval összetört tofut Ă©s a szĂłjaszĂłszt a serpenyƑbe, majd keverd el az egĂ©szet alaposan, mĂ­g a töltelĂ©k jĂłl elkeveredik Ă©s kissĂ© krĂ©mes ĂĄllagĂș lesz.

    A tofu segĂ­t abban, hogy a töltelĂ©k fehĂ©rjedĂșs Ă©s lĂĄgy legyen – ideĂĄlis a kisgyermekek szĂĄmĂĄra.

    4

    A gyoza tésztalapok szélét vízzel nedvesítsd be, majd helyezz egy teåskanålnyi tölteléket a közepére. Hajtsd félbe, és csipkézd be a széleit, hogy jól zåródjanak.

    A gyerekekkel egyĂŒtt is kĂ©szĂ­thetitek – imĂĄdni fogjĂĄk a hajtogatĂĄst Ă©s csipkĂ©zĂ©st, amit könnyen megtanulnak!

    5

    Egy tapadĂĄsmentes serpenyƑben melegĂ­ts olajat, majd helyezd bele a gyozĂĄkat. SĂŒsd Ƒket kb. 2 percig, mĂ­g az aljuk aranybarnĂĄra pirul.

    Ne mozgasd sĂŒtĂ©s közben a batyukat – Ă­gy nem nyĂ­lnak szĂ©t, Ă©s szĂ©p ropogĂłs aljuk lesz.

    6

    Önts alĂĄ vizet, fedd le a serpenyƑt, Ă©s pĂĄrold 5 percig. EzutĂĄn vedd le a fedƑt, Ă©s sĂŒsd mĂ©g 1 percig, hogy Ășjra ropogĂłs legyen az aljuk.

    A pĂĄrolĂĄsi fĂĄzis biztosĂ­tja, hogy a töltelĂ©k teljesen ĂĄtfƑjön – ez kĂŒlönösen fontos kisgyermekek esetĂ©n.