A húsokat daráljuk le a húsdarálón kétszer, hogy finomabb állagot kapjunk. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk vagy reszeljük.
Használjunk friss húst, hogy az íze intenzívebb legyen. Ha még szaftosabb cevapit szeretnénk, adjunk hozzá egy kevés zsírosabb részt a húshoz.
A húsokhoz adjuk hozzá a reszelt hagymát, fokhagymát, sót, borsot, pirospaprikát és jól dolgozzuk össze.
A keverést ne túl gyorsan végezzük, mert így a hús szálas marad, és nem lesz elég finom és szaftos.
A fűszeres húst pihentessük egy órán keresztül, hogy az ízek összeérjenek.
A pihentetési idő alatt a húsok teljesen átnedvesednek, ami segíti a jobb formázást és ízesítést.
Miután a hús állt, formázzuk belőle a tipikus, kis hurka alakú cevapi formákat. Ne legyenek túl vastagok, hogy jól átsüljenek.
A céla, hogy ne legyenek túl nagyok, így minden egyes darab gyorsan sül meg és megőrzi a szaftosságát.
Hevítsük fel a serpenyőt vagy grillt, és süssük a cevapikat minden oldalról 3-4 percig, amíg szépen meg nem pirulnak és átsülnek.
A sütést ne végezzük túl magas hőmérsékleten, különben a kívül megégett, belül nyers marad.
Tálaljuk a cevapit friss pita kenyérrel, és egy kevés olívaolajjal meglocsolva.
A friss pita és az olívaolaj tökéletes kísérője a cevapihoz, mivel segítenek kiemelni az étel ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.