Cevapi olívaolajjal, frissen sült és szép aranybarna, pita kenyéren tálalva

Cevapi olívaolajjal

A cevapi, a balkáni konyha klasszikusa, évszázadok óta kedvelt étel a térségben. Az olívaolaj hozzáadásával egy finom, enyhén diós ízt adunk az ételhez, amely kiemeli a fűszeres hús gazdag ízét. Az étel kiváló választás egy baráti társaság számára, és nemcsak finom, hanem gyorsan elkészíthető is.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús
250 g Sertéshús
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 tk. Pirospaprika
2 ek. Olívaolaj
100 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A húsokat daráljuk le a húsdarálón kétszer, hogy finomabb állagot kapjunk. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk vagy reszeljük.

    Használjunk friss húst, hogy az íze intenzívebb legyen. Ha még szaftosabb cevapit szeretnénk, adjunk hozzá egy kevés zsírosabb részt a húshoz.

    2

    A húsokhoz adjuk hozzá a reszelt hagymát, fokhagymát, sót, borsot, pirospaprikát és jól dolgozzuk össze.

    A keverést ne túl gyorsan végezzük, mert így a hús szálas marad, és nem lesz elég finom és szaftos.

    3

    A fűszeres húst pihentessük egy órán keresztül, hogy az ízek összeérjenek.

    A pihentetési idő alatt a húsok teljesen átnedvesednek, ami segíti a jobb formázást és ízesítést.

    4

    Miután a hús állt, formázzuk belőle a tipikus, kis hurka alakú cevapi formákat. Ne legyenek túl vastagok, hogy jól átsüljenek.

    A céla, hogy ne legyenek túl nagyok, így minden egyes darab gyorsan sül meg és megőrzi a szaftosságát.

    5

    Hevítsük fel a serpenyőt vagy grillt, és süssük a cevapikat minden oldalról 3-4 percig, amíg szépen meg nem pirulnak és átsülnek.

    A sütést ne végezzük túl magas hőmérsékleten, különben a kívül megégett, belül nyers marad.

    6

    Tálaljuk a cevapit friss pita kenyérrel, és egy kevés olívaolajjal meglocsolva.

    A friss pita és az olívaolaj tökéletes kísérője a cevapihoz, mivel segítenek kiemelni az étel ízét.