Ceviche pancake friss tengeri hallal és avokádóval tálalva

Ceviche pancake

A Ceviche pancake a perui ceviche ihlette egyedi fogás, amely a friss, citrusos marinált halat egy puha palacsintában kombinálja. A ceviche egy hagyományos dél-amerikai étel, amelyben a nyers halat lime-lében \'megfőzik\', és korianderrel, hagymával, paradicsommal és csípős chilivel ízesítik. Ez a palacsinta verzió egyesíti a ceviche frissességét és savanykás ízét egy könnyű, sós palacsinta lágyságával, amely tökéletes kontrasztot alkot. Az avokádószeletek extra krémességet adnak a fogásnak, amely tökéletes választás könnyű ebédként vagy előételként.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Liszt
250 ml Tej
2 db Tojás
1 tk. Sütőpor
0.5 tk.
20 ml Olaj (sütéshez)
200 g Friss tengeri hal (pl. tőkehal vagy tilápia, apróra vágva)
100 ml Frissen facsart lime-lé
1 db Paradicsom (apróra vágva)
1 db Lilahagyma (vékonyra szeletelve)
10 g Koriander (aprítva)
1 db Chili paprika (aprítva, opcionális)
1 tk. Só (ízlés szerint)
0.5 tk. Bors (ízlés szerint)
1 db Avokádó (szeletelve, tálaláshoz)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport és a sót.

    A lisztet érdemes átszitálni, hogy a palacsinta könnyebb és levegősebb legyen.

    2

    Egy másik edényben verd fel a tojásokat, add hozzá a tejet, majd keverd simára.

    A tojásokat alaposan verd fel, hogy a palacsinta szép sárga színt kapjon.

    3

    Öntsd a nedves hozzávalókat a száraz keverékhez, és keverd csomómentesre a tésztát.

    A tésztát ne keverd túl, mert akkor a palacsinta rágós lesz. Csak addig keverd, amíg a száraz hozzávalók éppen el nem tűnnek.

    4

    Melegíts fel egy serpenyőt közepes lángon, és kenj bele egy kevés olajat.

    A serpenyő legyen elég forró, de ne túl forró, mert akkor a palacsinta megég. Használj tapadásmentes serpenyőt a könnyebb sütés érdekében.

    5

    Önts egy kisebb adag tésztát a serpenyőbe, és süsd 2-3 percig, amíg az alja aranybarnára sül.

    Amikor a palacsinta tetején buborékok jelennek meg, és az alja aranybarna, akkor fordítsd meg.

    6

    Fordítsd meg a palacsintát, és süsd további 1-2 percig, amíg teljesen átsül.

    A palacsinta akkor sült át teljesen, ha mindkét oldala aranybarna, és a közepe nem folyós.

    7

    Közben egy tálban keverd össze az apróra vágott halat, a frissen facsart lime-levet, a paradicsomot, a lilahagymát, a koriandert, a chilit, a sót és a borsot.

    A ceviche-hez használj friss, jó minőségű halat. A lime-lé mennyiségét ízlés szerint állítsd be.

    8

    Hagyd állni a ceviche-t 15 percig, hogy a lime-lé megfőzze a halat.

    A ceviche-t hűtőben is tárolhatod, de ne hagyd túl sokáig állni, mert a hal túlságosan megfőhet a lime-lében.

    9

    Tálald a palacsintákat frissen készített ceviche-vel, avokádószeletekkel díszítve.

    A ceviche-t kínálhatod tortillachipsszel vagy más ropogós kiegészítővel is.