Egy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport és a sót.
A lisztet érdemes átszitálni, hogy a palacsinta könnyebb és levegősebb legyen.
Egy másik edényben verd fel a tojásokat, add hozzá a tejet, majd keverd simára.
A tojásokat alaposan verd fel, hogy a palacsinta szép sárga színt kapjon.
Öntsd a nedves hozzávalókat a száraz keverékhez, és keverd csomómentesre a tésztát.
A tésztát ne keverd túl, mert akkor a palacsinta rágós lesz. Csak addig keverd, amíg a száraz hozzávalók éppen el nem tűnnek.
Melegíts fel egy serpenyőt közepes lángon, és kenj bele egy kevés olajat.
A serpenyő legyen elég forró, de ne túl forró, mert akkor a palacsinta megég. Használj tapadásmentes serpenyőt a könnyebb sütés érdekében.
Önts egy kisebb adag tésztát a serpenyőbe, és süsd 2-3 percig, amíg az alja aranybarnára sül.
Amikor a palacsinta tetején buborékok jelennek meg, és az alja aranybarna, akkor fordítsd meg.
Fordítsd meg a palacsintát, és süsd további 1-2 percig, amíg teljesen átsül.
A palacsinta akkor sült át teljesen, ha mindkét oldala aranybarna, és a közepe nem folyós.
Közben egy tálban keverd össze az apróra vágott halat, a frissen facsart lime-levet, a paradicsomot, a lilahagymát, a koriandert, a chilit, a sót és a borsot.
A ceviche-hez használj friss, jó minőségű halat. A lime-lé mennyiségét ízlés szerint állítsd be.
Hagyd állni a ceviche-t 15 percig, hogy a lime-lé megfőzze a halat.
A ceviche-t hűtőben is tárolhatod, de ne hagyd túl sokáig állni, mert a hal túlságosan megfőhet a lime-lében.
Tálald a palacsintákat frissen készített ceviche-vel, avokádószeletekkel díszítve.
A ceviche-t kínálhatod tortillachipsszel vagy más ropogós kiegészítővel is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.