A lisztet szitáld egy tálba, majd add hozzá a sütőport és a cukrot. Keverd jól össze.
Szitálás után a liszt könnyedebb és kevésbé ragadós lesz, így jobb állagú tésztát kapsz.
Üsd bele a tojásokat és add hozzá a puha vajat. A tej segítségével gyúrd össze a tésztát, amíg sima nem lesz. Ha túl száraznak tűnik, adj hozzá egy kis tejet.
A vajat előre vedd ki a hűtőből, hogy könnyebben be tudjon keveredni a tésztába.
A tésztát pihentesd 15-20 percig a hűtőben. Ez segít, hogy könnyebben nyújtható legyen.
Ha túl ragacsos a tészta, lisztezheted is, de ne használj túl sok lisztet!
Nyújtsd ki a tésztát 1-2 cm vastagra, majd vágd kisebb négyzetekre vagy téglalapokra. A darabokat egyenként mély olajban süsd ki aranybarnára.
A megfelelő olajhőmérséklet biztosítja, hogy a tészták ne süljenek túl gyorsan és ne legyenek nyers belül.
Miután a tésztadarabok megsültek, egy papírtörlőn helyezd el őket, hogy a felesleges olaj lecsöpögjön.
Ez a lépés elengedhetetlen, hogy a chak-chak ne legyen zsíros, hanem ropogós maradjon.
A mézet és a mandulát egy kis lábasban melegítsd össze, amíg a méz felolvad. Az így kapott sziruppal öntsd le a kisült tésztákat.
A méz és mandula karamellizálása előtt ügyelj, hogy ne forrald túl a mézet, mert így kristályosodhat.
A mézes tésztát alaposan forgasd meg a mandulában, majd hagyd pihenni, hogy az ízek jól összeérjenek és a tészta megszilárduljon.
A tészta akkor a legfinomabb, ha 10-15 percet pihen a mézes szirupban, így még ízletesebb lesz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.