Chakapuli tárkonnyal grúz bárányhúsos étel friss fűszerekkel tálalva

Chakapuli tárkonnyal

A Chakapuli egy tradicionális grúz étel, amely főleg tavaszi időszakban készül, friss tárkony és koriander felhasználásával. A grúz konyha híres fűszeres és ízes étkeiről, és a Chakapuli is ezen tradíciók szerves része. A bárányhús mellett a tárkony az étel egyik legfontosabb ízesítője, amely az egész ételt frissé és illatosabbá teszi. A fokhagyma és a koriander a hús gazdag ízét kiemeli. A recept a grúz konyha modern értelmezését képviseli, miközben tiszteletben tartja a hagyományokat. Tökéletes étel különleges családi étkezésekhez vagy ünnepi alkalmakra.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 1 óra 30 perc
Teljes 1 óra 50 perc
2200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Bárányhús
200 ml Fehérbor
2 db Vöröshagyma
4 gerezd Fokhagyma
3 ág Friss tárkony
2 ág Friss koriander
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
2 ek. Olaj
500 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A bárányhúst kockázd fel falatnyi darabokra. A hagymát pucold meg, és apró kockákra vágd. A fokhagymát finomra vágd.

    Ha nem szeretnéd, hogy a hús szálas legyen, válassz fiatal bárányhúst, ami puhább és omlósabb.

    2

    Egy nagy lábosban melegítsd fel az olajat, és pirítsd meg a hagymát üvegesre.

    Ne hagyd, hogy a hagyma megégjen! Amikor üveges, jöhet a fokhagyma, amit ne piríts túl, hogy megőrizze friss ízét.

    3

    Add hozzá a felkockázott bárányhúst, és pirítsd le minden oldalát, amíg szép aranybarna nem lesz.

    A hús pirításával megőrzöd a hús nedvességét, így finomabb lesz a végeredmény.

    4

    Öntsd hozzá a fehérbort, és hagyd, hogy a bor egy kicsit elpárologjon.

    A bor segít abban, hogy a hús puhuljon, miközben gazdag ízt ad az ételnek.

    5

    Öntsd fel vízzel, és sózd, borsozd. Forrald fel, majd csökkentsd a hőt, és főzd lassan, alacsony hőmérsékleten, amíg a hús megpuhul (kb. 1-1.5 óra).

    A lassú főzés kulcsfontosságú, hogy a hús szaftos és ízletes maradjon.

    6

    A főzés vége felé add hozzá a friss tárkonyt és koriandert, és főzd még pár percig.

    A friss fűszerek hozzáadásával még inkább kiemelheted az étel aromáit.