A bárányhúst kockázd fel falatnyi darabokra. A hagymát pucold meg, és apró kockákra vágd. A fokhagymát finomra vágd.
Ha nem szeretnéd, hogy a hús szálas legyen, válassz fiatal bárányhúst, ami puhább és omlósabb.
Egy nagy lábosban melegítsd fel az olajat, és pirítsd meg a hagymát üvegesre.
Ne hagyd, hogy a hagyma megégjen! Amikor üveges, jöhet a fokhagyma, amit ne piríts túl, hogy megőrizze friss ízét.
Add hozzá a felkockázott bárányhúst, és pirítsd le minden oldalát, amíg szép aranybarna nem lesz.
A hús pirításával megőrzöd a hús nedvességét, így finomabb lesz a végeredmény.
Öntsd hozzá a fehérbort, és hagyd, hogy a bor egy kicsit elpárologjon.
A bor segít abban, hogy a hús puhuljon, miközben gazdag ízt ad az ételnek.
Öntsd fel vízzel, és sózd, borsozd. Forrald fel, majd csökkentsd a hőt, és főzd lassan, alacsony hőmérsékleten, amíg a hús megpuhul (kb. 1-1.5 óra).
A lassú főzés kulcsfontosságú, hogy a hús szaftos és ízletes maradjon.
A főzés vége felé add hozzá a friss tárkonyt és koriandert, és főzd még pár percig.
A friss fűszerek hozzáadásával még inkább kiemelheted az étel aromáit.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.