Cháo tojással, friss zöldhagymával tálalva

Cháo tojással

A Cháo tojással egy tradicionális ázsiai étel, amely gazdag tojásos rizses leves formájában kerül a tányérokra. Az étel alapját a rizs és a tojás képezik, és könnyed, de mégis ínycsiklandó levesként kínálják, amelyet gyakran fűszeres fokhagymás alapokkal és friss zöldségekkel gazdagítanak. A leves gazdag ízvilága és krémes textúrája teszi igazán különlegessé. Az ázsiai konyha egyik egyszerű, de tápláló ételévé vált, amely minden étkezéshez tökéletes választás.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 csésze Rizs
4 csésze Víz
2 db Tojás
2 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
1 tk. Ginger (friss gyömbér)
2 szál Zöldhagyma
1 csipet
1 csipet Bors
1 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst alaposan öblítsd le, majd egy nagy edénybe tedd a vizet és forrald fel.

    A rizs jól leöblítése segít abban, hogy a leves ne legyen túl sűrű, és tiszta maradjon.

    2

    Amikor a víz felforrt, add hozzá a rizst, és főzd közepes lángon 15-20 percig, amíg a rizs megpuhul.

    A rizst folyamatosan kevergetve főzd, hogy ne ragadjon le.

    3

    A fokhagymát és a gyömbért reszeld le, a hagymát pedig apróra vágd. Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd pirítsd meg a hagymát, fokhagymát és gyömbért.

    A gyömbér és fokhagyma illata alapot ad a levesnek, és kiemeli a többi ízt.

    4

    Amikor a rizs megpuhult, add hozzá a pirított fokhagymás keveréket, sót és borsot, és keverd össze.

    A pirított alapanyagok gazdagítják a leves ízét, és biztosítják, hogy a leves ne legyen túl egyszerű.

    5

    A két tojást egy tálban felvered, majd folyamatos keverés mellett öntsd a leveshez, hogy a tojás szépen szétfolyjon.

    A tojásokat ne öntsd gyorsan, hanem lassan, folyamatos keverés közben, hogy szép tojásos szálak keletkezzenek.

    6

    A főzési idő végén a levesben a tojás szép selymes állagot kap. Tálald melegen, és szórd meg friss zöldhagymával.

    A friss zöldhagyma frissességet és ízt ad a leveshez, valamint szép színt ad az ételnek.