Egy nagy tálban keverd össze a teljes kiőrlésű búzalisztet és a sót. Fokozatosan add hozzá a vizet, miközben folyamatosan kevered.
A vizet lassan adagold, hogy a tészta ne legyen túl lágy.
Gyúrd a tésztát kb. 8-10 percig, amíg sima és rugalmas nem lesz. Takard le egy konyharuhával, és hagyd pihenni 20 percig.
A pihentetés segít a gluténnak ellazulni, így a tészta könnyebben nyújtható.
Oszd a tésztát 8 egyenlő részre, és formázz belőlük kis golyókat.
A golyókat takard le egy konyharuhával, hogy ne száradjanak ki, amíg a többit nyújtod.
Egy lisztezett felületen nyújtsd ki a golyókat kb. 15 cm átmérőjű, vékony korongokká.
A tésztát egyenletesen nyújtsd ki, hogy ne legyen sehol túl vastag vagy vékony.
Egy száraz serpenyőt vagy tandoori sütőt melegíts fel közepesen magas hőfokon. Helyezd bele az egyik chapati lapot.
A serpenyő legyen forró, de ne égesd meg a tésztát.
Süsd 30-40 másodpercig, amíg apró buborékok jelennek meg a tetején, majd fordítsd meg, és süsd a másik oldalát is további 30-40 másodpercig.
A sütési idő függ a serpenyő hőmérsékletétől, figyelj a buborékok megjelenésére.
Ha mindkét oldala enyhén barnás foltos, egy fémfogóval vagy spatulával óvatosan nyomd le a széleit, hogy a chapati felfújódjon.
A chapati akkor jó, ha felfújódik, ez azt jelenti, hogy a tészta megfelelően készült.
Ha elkészült, kend meg olívaolajjal vagy ghível (opcionális), és melegen tálald.
A ghível megkent chapati ízletesebb és puhább lesz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.