A marhahúst daráljuk le, majd egy nagy tálba tesszük.
Használj friss, jó minőségű marhahúst a legjobb eredmény érdekében.
A hagymát és fokhagymát finomra aprítjuk, majd hozzáadjuk a húshoz.
A fokhagymát ne aprítsuk túl finomra, hogy ne égjen meg a sütés közben.
A zöld chilipaprikát is apróra vágjuk és a húshoz adjuk.
A chili mennyiségét az ízlésünk szerint szabályozhatjuk.
A koriandert is apróra vágjuk, és szintén hozzáadjuk a húshoz.
A friss koriander intenzívebb ízt ad, de el is hagyható, ha nem kedveljük.
Az összes fűszert (kömény, paprika, curry por, só, bors) és a tojást is hozzáadjuk, majd alaposan összegyúrjuk a masszát.
A fűszerek jól keveredjenek el, hogy minden falatban ott legyenek az ízek.
A búzalisztet is hozzáadjuk a masszához, hogy sűrűbb legyen és könnyebben formázható.
Ha túl sűrű, egy kis víz is segíthet a formálásban.
A masszából kis gombócokat formálunk, majd laposra nyomjuk őket, hogy a formájuk chaplihoz hasonló legyen.
A formák legyenek egyenlőek, hogy a sütés során egyformán átsüljenek.
Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd süssük a chaplikat 3-4 percig mindkét oldalon, amíg aranybarnára sülnek.
A sütéshez közepes lángot használjunk, hogy ne égjenek meg gyorsan.
Tálaljuk melegen, például rizzsel vagy joghurttal.
A chaplik tökéletesek köretként vagy akár önálló ételként is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.