Chapli marhahússal, friss korianderrel tálalva

Chapli marhahússal

A chapli egy hagyományos indiai étel, amelyet fűszeres marhahúsból készítenek. Az étel különleges ízvilágát a koriander, chili és különféle fűszerek adják. A chaplit hagyományosan rizzsel vagy joghurttal tálalják, de önálló ételként is kiváló. A marhahús gazdag és laktató, a fűszerek pedig intenzív, ínycsiklandó ízeket adnak. A chapli egy olyan étel, amely könnyen elkészíthető, de rendkívüli ízélményt kínál.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 csokor Friss koriander
1 db Zöld chili
1 db Tojás
1 tk. Kömény
1 tk. Paprika
1 tk. Curry por
1 tk.
0.5 tk. Bors
2 ek. Búza liszt
2 ek. Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst daráljuk le, majd egy nagy tálba tesszük.

    Használj friss, jó minőségű marhahúst a legjobb eredmény érdekében.

    2

    A hagymát és fokhagymát finomra aprítjuk, majd hozzáadjuk a húshoz.

    A fokhagymát ne aprítsuk túl finomra, hogy ne égjen meg a sütés közben.

    3

    A zöld chilipaprikát is apróra vágjuk és a húshoz adjuk.

    A chili mennyiségét az ízlésünk szerint szabályozhatjuk.

    4

    A koriandert is apróra vágjuk, és szintén hozzáadjuk a húshoz.

    A friss koriander intenzívebb ízt ad, de el is hagyható, ha nem kedveljük.

    5

    Az összes fűszert (kömény, paprika, curry por, só, bors) és a tojást is hozzáadjuk, majd alaposan összegyúrjuk a masszát.

    A fűszerek jól keveredjenek el, hogy minden falatban ott legyenek az ízek.

    6

    A búzalisztet is hozzáadjuk a masszához, hogy sűrűbb legyen és könnyebben formázható.

    Ha túl sűrű, egy kis víz is segíthet a formálásban.

    7

    A masszából kis gombócokat formálunk, majd laposra nyomjuk őket, hogy a formájuk chaplihoz hasonló legyen.

    A formák legyenek egyenlőek, hogy a sütés során egyformán átsüljenek.

    8

    Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd süssük a chaplikat 3-4 percig mindkét oldalon, amíg aranybarnára sülnek.

    A sütéshez közepes lángot használjunk, hogy ne égjenek meg gyorsan.

    9

    Tálaljuk melegen, például rizzsel vagy joghurttal.

    A chaplik tökéletesek köretként vagy akár önálló ételként is.