Chapli marhahĂșssal, friss korianderrel tĂĄlalva

Chapli marhahĂșssal

A chapli egy hagyomĂĄnyos indiai Ă©tel, amelyet fƱszeres marhahĂșsbĂłl kĂ©szĂ­tenek. Az Ă©tel kĂŒlönleges Ă­zvilĂĄgĂĄt a koriander, chili Ă©s kĂŒlönfĂ©le fƱszerek adjĂĄk. A chaplit hagyomĂĄnyosan rizzsel vagy joghurttal tĂĄlaljĂĄk, de önĂĄllĂł Ă©telkĂ©nt is kivĂĄlĂł. A marhahĂșs gazdag Ă©s laktatĂł, a fƱszerek pedig intenzĂ­v, Ă­nycsiklandĂł Ă­zeket adnak. A chapli egy olyan Ă©tel, amely könnyen elkĂ©szĂ­thetƑ, de rendkĂ­vĂŒli Ă­zĂ©lmĂ©nyt kĂ­nĂĄl.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g MarhahĂșs
⭕ 1 db Hagyma
⭕ 3 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 csokor Friss koriander
⭕ 1 db Zöld chili
⭕ 1 db Tojás
⭕ 1 tk. KömĂ©ny
⭕ 1 tk. Paprika
⭕ 1 tk. Curry por
⭕ 1 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Bors
⭕ 2 ek. BĂșza liszt
⭕ 2 ek. Olaj

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahĂșst darĂĄljuk le, majd egy nagy tĂĄlba tesszĂŒk.

    HasznĂĄlj friss, jĂł minƑsĂ©gƱ marhahĂșst a legjobb eredmĂ©ny Ă©rdekĂ©ben.

    2

    A hagymĂĄt Ă©s fokhagymĂĄt finomra aprĂ­tjuk, majd hozzĂĄadjuk a hĂșshoz.

    A fokhagymĂĄt ne aprĂ­tsuk tĂșl finomra, hogy ne Ă©gjen meg a sĂŒtĂ©s közben.

    3

    A zöld chilipaprikĂĄt is aprĂłra vĂĄgjuk Ă©s a hĂșshoz adjuk.

    A chili mennyisĂ©gĂ©t az Ă­zlĂ©sĂŒnk szerint szabĂĄlyozhatjuk.

    4

    A koriandert is aprĂłra vĂĄgjuk, Ă©s szintĂ©n hozzĂĄadjuk a hĂșshoz.

    A friss koriander intenzĂ­vebb Ă­zt ad, de el is hagyhatĂł, ha nem kedveljĂŒk.

    5

    Az összes fƱszert (kömĂ©ny, paprika, curry por, sĂł, bors) Ă©s a tojĂĄst is hozzĂĄadjuk, majd alaposan összegyĂșrjuk a masszĂĄt.

    A fƱszerek jól keveredjenek el, hogy minden falatban ott legyenek az ízek.

    6

    A bĂșzalisztet is hozzĂĄadjuk a masszĂĄhoz, hogy sƱrƱbb legyen Ă©s könnyebben formĂĄzhatĂł.

    Ha tĂșl sƱrƱ, egy kis vĂ­z is segĂ­thet a formĂĄlĂĄsban.

    7

    A masszából kis gombócokat formálunk, majd laposra nyomjuk Ƒket, hogy a formájuk chaplihoz hasonló legyen.

    A formĂĄk legyenek egyenlƑek, hogy a sĂŒtĂ©s sorĂĄn egyformĂĄn ĂĄtsĂŒljenek.

    8

    Egy serpenyƑben hevĂ­tsĂŒk fel az olajat, majd sĂŒssĂŒk a chaplikat 3-4 percig mindkĂ©t oldalon, amĂ­g aranybarnĂĄra sĂŒlnek.

    A sĂŒtĂ©shez közepes lĂĄngot hasznĂĄljunk, hogy ne Ă©gjenek meg gyorsan.

    9

    Tålaljuk melegen, példåul rizzsel vagy joghurttal.

    A chaplik tökéletesek köretként vagy akår önålló ételként is.