Aprítsd fel a kínai BBQ sertéshúst (Char Siu), a káposztát, az újhagymát, reszeld le a sárgarépát, és zúzd össze a fokhagymát. Tipp: a Char Siu már előre elkészíthető, és hidegen is jól aprítható.
A zöldségeket apróra vágd, hogy könnyen formázható legyen a töltelék.
Egy nagy tálban keverd össze a Char Siu húst, zöldségeket, fokhagymát, szezámolajat, szójaszószt és rizsecetet. Dolgozd össze alaposan, míg egységes tölteléket kapsz. Tipp: ha a hús túl száraz, adhatsz hozzá egy kevés extra szójaszószt.
A tölteléket kóstold meg, és ízesítsd bátran a saját ízlésed szerint.
Tegyél egy gyoza lapot a tenyeredbe, kanalazz rá egy teáskanálnyi tölteléket. A széleket nedvesítsd be vízzel, hajtsd félbe, és redőzd meg 3-4 ponton. Tipp: ne nyomd túl erősen a széleket, hogy ne szakadjon ki.
A redőzésnél figyelj, hogy a töltelék ne kerüljön a szélekre, mert akkor nem fog jól összeragadni.
Forrósíts fel 2 evőkanál napraforgóolajat egy tapadásmentes serpenyőben. Helyezd bele a gyozákat, és pirítsd őket 2-3 percig, míg az aljuk szép aranybarna nem lesz. Tipp: ne zsúfold túl a serpenyőt, hogy minden gyoza szépen süljön.
A gyozákat ne tedd egymásra a serpenyőben, mert akkor nem fognak egyenletesen sülni.
Önts a serpenyőbe 100 ml vizet, fedd le, és párold 6-7 percig, amíg a tészta megpuhul, a töltelék pedig átmelegszik. Tipp: ha marad víz a végén, forrald el fedő nélkül.
A párolásnál figyelj, hogy a víz ne párologjon el teljesen, különben a gyozák leéghetnek.
Miután a víz elpárolgott, hagyd még 1 percig sülni fedő nélkül, hogy ropogós kéreg alakuljon ki az alján. Tipp: pár csepp szezámolaj még finomabbá teszi a végén.
A ropogós kéreg kialakulásához magasabb lángon süsd a gyozákat.
Tálald azonnal szójaszósz vagy rizsecetes mártás kíséretében. Tipp: készíthetsz mellé külön szószt a Char Siu pác maradékából, szójaszósszal kiegészítve.
A mártásba reszelhetsz egy kevés gyömbért is a pikánsabb ízért.
Aprítsd fel a kínai BBQ sertéshúst (Char Siu), a káposztát, az újhagymát, reszeld le a sárgarépát, és zúzd össze a fokhagymát. Tipp: a Char Siu már előre elkészíthető, és hidegen is jól aprítható.
A zöldségeket apróra vágd, hogy könnyen formázható legyen a töltelék.
Egy nagy tálban keverd össze a Char Siu húst, zöldségeket, fokhagymát, szezámolajat, szójaszószt és rizsecetet. Dolgozd össze alaposan, míg egységes tölteléket kapsz. Tipp: ha a hús túl száraz, adhatsz hozzá egy kevés extra szójaszószt.
A tölteléket kóstold meg, és ízesítsd bátran a saját ízlésed szerint.
Tegyél egy gyoza lapot a tenyeredbe, kanalazz rá egy teáskanálnyi tölteléket. A széleket nedvesítsd be vízzel, hajtsd félbe, és redőzd meg 3-4 ponton. Tipp: ne nyomd túl erősen a széleket, hogy ne szakadjon ki.
A redőzésnél figyelj, hogy a töltelék ne kerüljön a szélekre, mert akkor nem fog jól összeragadni.
Forrósíts fel 2 evőkanál napraforgóolajat egy tapadásmentes serpenyőben. Helyezd bele a gyozákat, és pirítsd őket 2-3 percig, míg az aljuk szép aranybarna nem lesz. Tipp: ne zsúfold túl a serpenyőt, hogy minden gyoza szépen süljön.
A gyozákat ne tedd egymásra a serpenyőben, mert akkor nem fognak egyenletesen sülni.
Önts a serpenyőbe 100 ml vizet, fedd le, és párold 6-7 percig, amíg a tészta megpuhul, a töltelék pedig átmelegszik. Tipp: ha marad víz a végén, forrald el fedő nélkül.
A párolásnál figyelj, hogy a víz ne párologjon el teljesen, különben a gyozák leéghetnek.
Miután a víz elpárolgott, hagyd még 1 percig sülni fedő nélkül, hogy ropogós kéreg alakuljon ki az alján. Tipp: pár csepp szezámolaj még finomabbá teszi a végén.
A ropogós kéreg kialakulásához magasabb lángon süsd a gyozákat.
Tálald azonnal szójaszósz vagy rizsecetes mártás kíséretében. Tipp: készíthetsz mellé külön szószt a Char Siu pác maradékából, szójaszósszal kiegészítve.
A mártásba reszelhetsz egy kevés gyömbért is a pikánsabb ízért.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.