Char Siu Gyoza tálalva BBQ szósszal

Char Siu Gyoza – kínai BBQ sertéssel

A Char Siu a kínai konyha egyik legismertebb BBQ fogása, amelyet pácolt, sült sertéshúsból készítenek. Ez az aromás, enyhén édes és füstös hús tökéletesen illik a japán gyoza forma világához – így született meg a Char Siu Gyoza, egy fúziós ízélmény. Ahogy a piruló sertéshús és a szezámolaj illata betölti a konyhát, a tészta ropogósra sül az alján, míg a gőz puhává varázsolja a tetejét. A gyoza elkészítés közben is élvezetes, látványos és illatos folyamat. A titok a jó minőségű Char Siu húsban és a gondos formázásban rejlik. Ezt a gyozát érdemes szójaszószos vagy édes-savanyú mártással kínálni. Tökéletes étel különleges alkalmakra vagy ha meglepnél valakit egy igazán különleges ázsiai fogással.

Előkészület 25 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 40 perc
765 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
20 db Gyoza tészta
300 g Char Siu (kínai BBQ sertéshús)
150 g Finomra vágott káposzta
50 g Reszelt sárgarépa
2 db Aprított újhagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 ek. Szezámolaj
1 ek. Szójaszósz
1 tk. Rizsecet
2 ek. Napraforgóolaj
100 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Aprítsd fel a kínai BBQ sertéshúst (Char Siu), a káposztát, az újhagymát, reszeld le a sárgarépát, és zúzd össze a fokhagymát. Tipp: a Char Siu már előre elkészíthető, és hidegen is jól aprítható.

    A zöldségeket apróra vágd, hogy könnyen formázható legyen a töltelék.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a Char Siu húst, zöldségeket, fokhagymát, szezámolajat, szójaszószt és rizsecetet. Dolgozd össze alaposan, míg egységes tölteléket kapsz. Tipp: ha a hús túl száraz, adhatsz hozzá egy kevés extra szójaszószt.

    A tölteléket kóstold meg, és ízesítsd bátran a saját ízlésed szerint.

    3

    Tegyél egy gyoza lapot a tenyeredbe, kanalazz rá egy teáskanálnyi tölteléket. A széleket nedvesítsd be vízzel, hajtsd félbe, és redőzd meg 3-4 ponton. Tipp: ne nyomd túl erősen a széleket, hogy ne szakadjon ki.

    A redőzésnél figyelj, hogy a töltelék ne kerüljön a szélekre, mert akkor nem fog jól összeragadni.

    4

    Forrósíts fel 2 evőkanál napraforgóolajat egy tapadásmentes serpenyőben. Helyezd bele a gyozákat, és pirítsd őket 2-3 percig, míg az aljuk szép aranybarna nem lesz. Tipp: ne zsúfold túl a serpenyőt, hogy minden gyoza szépen süljön.

    A gyozákat ne tedd egymásra a serpenyőben, mert akkor nem fognak egyenletesen sülni.

    5

    Önts a serpenyőbe 100 ml vizet, fedd le, és párold 6-7 percig, amíg a tészta megpuhul, a töltelék pedig átmelegszik. Tipp: ha marad víz a végén, forrald el fedő nélkül.

    A párolásnál figyelj, hogy a víz ne párologjon el teljesen, különben a gyozák leéghetnek.

    6

    Miután a víz elpárolgott, hagyd még 1 percig sülni fedő nélkül, hogy ropogós kéreg alakuljon ki az alján. Tipp: pár csepp szezámolaj még finomabbá teszi a végén.

    A ropogós kéreg kialakulásához magasabb lángon süsd a gyozákat.

    7

    Tálald azonnal szójaszósz vagy rizsecetes mártás kíséretében. Tipp: készíthetsz mellé külön szószt a Char Siu pác maradékából, szójaszósszal kiegészítve.

    A mártásba reszelhetsz egy kevés gyömbért is a pikánsabb ízért.

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Aprítsd fel a kínai BBQ sertéshúst (Char Siu), a káposztát, az újhagymát, reszeld le a sárgarépát, és zúzd össze a fokhagymát. Tipp: a Char Siu már előre elkészíthető, és hidegen is jól aprítható.

    A zöldségeket apróra vágd, hogy könnyen formázható legyen a töltelék.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a Char Siu húst, zöldségeket, fokhagymát, szezámolajat, szójaszószt és rizsecetet. Dolgozd össze alaposan, míg egységes tölteléket kapsz. Tipp: ha a hús túl száraz, adhatsz hozzá egy kevés extra szójaszószt.

    A tölteléket kóstold meg, és ízesítsd bátran a saját ízlésed szerint.

    3

    Tegyél egy gyoza lapot a tenyeredbe, kanalazz rá egy teáskanálnyi tölteléket. A széleket nedvesítsd be vízzel, hajtsd félbe, és redőzd meg 3-4 ponton. Tipp: ne nyomd túl erősen a széleket, hogy ne szakadjon ki.

    A redőzésnél figyelj, hogy a töltelék ne kerüljön a szélekre, mert akkor nem fog jól összeragadni.

    4

    Forrósíts fel 2 evőkanál napraforgóolajat egy tapadásmentes serpenyőben. Helyezd bele a gyozákat, és pirítsd őket 2-3 percig, míg az aljuk szép aranybarna nem lesz. Tipp: ne zsúfold túl a serpenyőt, hogy minden gyoza szépen süljön.

    A gyozákat ne tedd egymásra a serpenyőben, mert akkor nem fognak egyenletesen sülni.

    5

    Önts a serpenyőbe 100 ml vizet, fedd le, és párold 6-7 percig, amíg a tészta megpuhul, a töltelék pedig átmelegszik. Tipp: ha marad víz a végén, forrald el fedő nélkül.

    A párolásnál figyelj, hogy a víz ne párologjon el teljesen, különben a gyozák leéghetnek.

    6

    Miután a víz elpárolgott, hagyd még 1 percig sülni fedő nélkül, hogy ropogós kéreg alakuljon ki az alján. Tipp: pár csepp szezámolaj még finomabbá teszi a végén.

    A ropogós kéreg kialakulásához magasabb lángon süsd a gyozákat.

    7

    Tálald azonnal szójaszósz vagy rizsecetes mártás kíséretében. Tipp: készíthetsz mellé külön szószt a Char Siu pác maradékából, szójaszósszal kiegészítve.

    A mártásba reszelhetsz egy kevés gyömbért is a pikánsabb ízért.