Chashu ramen tálalva karikára vágott japán sült hússal

Chashu Ramen (karikára vágott japán sült hús)

A chashu ramen a japán konyha egyik legismertebb fogása, melynek főszereplője a karikára vágott, lassan sült sertéshús. A \'chashu\' szó a kínai \'char siu\'-ból ered, azonban Japánban alacsony hőfokon, hosszabb időn át főzik vagy párolják, így válik omlóssá és ízgazdaggá. Ahogy a misóval ízesített alaplé forrón ráöntődik a chashura, az illatok összefonódnak, és a konyhát betölti a tradicionális japán ramenbárok atmoszférája. Tipp: A chashu tökéletes szeletelhetősége érdekében tedd hűtőbe egy éjszakára, és hidegen vágd fel vékonyra. Tálalás előtt pirítsd meg röviden serpenyőben a karikákat, hogy a szélei ropogósra süljenek. Ez az étel ideális választás különleges alkalmakra, vagy ha a japán konyha mélyebb, húsosabb világát szeretnéd felfedezni. Látványos, ízes, és valódi élményt ad minden falattal.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
780 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Ramen tészta
800 ml Sertés alaplé
200 g Chashu (karikára vágott sült sertéshús)
30 ml Szójaszósz
20 g Miso paszta
2 gerezd Fokhagyma
10 g Friss gyömbér
2 db Főtt tojás
100 g Shiitake gomba
30 g Zöldhagyma
1 db Nori lap
10 ml Szezámolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Szeleteld fel a chashu sertéshúst vékony karikákra, vágd fel a shiitake gombát, karikázd a zöldhagymát, hámozd és vágd félbe a főtt tojásokat. A gyömbért reszeld le, a fokhagymát zúzd össze.

    A chashu húst érdemes hűtőből kivéve, kissé dermedten szeletelni, így könnyebb vékony szeleteket vágni.

    2

    Melegítsd fel a sertés alaplevet közepes lángon egy közepes méretű lábasban. Ne forrald, csak gyöngyözzön, hogy a misó és szójaszósz íze ne veszítse el karakterét.

    Ha nincs sertés alapleved, használhatsz csirke alaplevet is, de a végeredmény kevésbé lesz autentikus.

    3

    Add a leveshez a szójaszószt, miso pasztát, gyömbért és fokhagymát. Keverd simára, amíg a miso teljesen feloldódik az alaplében.

    A miso pasztát először egy kevés meleg alaplével keverd ki, mielőtt a többihez adod, így elkerülheted a csomósodást.

    4

    Tedd bele a shiitake gombát, és főzd 5-6 percig, hogy megpuhuljon. Ezután add hozzá a karikára vágott chashu szeleteket, és főzd további 2 percig, hogy átmelegedjenek.

    A chashu húst ne főzd túl sokáig, mert kiszáradhat.

    5

    Közben főzd meg a ramen tésztát egy külön edényben a csomagolás útmutatója szerint. Ha kész, szűrd le, és öblítsd át hideg vízzel. Egy kevés szezámolajjal átkeverve megelőzheted az összetapadást.

    A tésztát ne főzd túl, legyen al dente, mert a forró levesben még tovább puhul.

    6

    Tedd a főtt ramen tésztát mély tálakba, öntsd rá a forró misós alaplevet a gombával és chashu hússal együtt. Helyezd rá a félbevágott tojásokat is.

    A tálakat előmelegítheted forró vízzel, hogy a leves tovább maradjon meleg.

    7

    Szórd meg zöldhagymával, tegyél rá fél nori lapot, és csepegtess rá kevés szezámolajat. Tipp: Ha a chashu húst közvetlen tálalás előtt kissé megpirítod serpenyőben, még karakteresebb ízvilágot kapsz!

    A nori lapot tálalás előtt közvetlenül tedd a levesre, hogy ne ázzon el.