A tojásokat verd fel egy tálban, majd adj hozzá egy csipet sót és borsot.
A tojásokat finoman verd fel, hogy ne legyenek habosak, így a chawanmushi sima és selymes marad.
A dashi alaplevet, szójaszószt és mirint egy lábasban melegítsd össze, majd vedd le a tűzről.
Ne forrald fel a dashi-t, mert a túl magas hőmérséklet elveszi a finom umami ízt.
Lassan öntsd a meleg dashi keveréket a felvert tojásokhoz, miközben folyamatosan kevergeted, hogy a tojás ne főjön meg.
Folyamatos keverés biztosítja, hogy a tojás és a dashi egyenletesen eloszoljon, és ne keletkezzenek darabok.
A kamabokot vágd apró darabokra, a gombát pedig vékony szeletekre.
A kamaboko és a gomba a chawanmushi textúráját és ízét gazdagítja.
Az elkészült tojásos keveréket öntsd egy hőálló tálba, és tedd bele a kamabokót, a gombát, valamint apróra vágott zöldhagymát.
A hozzávalók elrendezése segít abban, hogy a chawanmushi egyenletesen főjön, és szép tálalású legyen.
A tálakat helyezd egy vízfürdőbe, és 15-20 percig párold őket, amíg a tojásos keverék megdermed.
A vízfürdő segít abban, hogy a chawanmushi egyenletesen és lassan süljon meg.
Miután elkészült, tálald az elkészült chawanmushi-t melegen, friss zöldhagymával díszítve.
A zöldhagyma frissessége kiemeli az étel ízét, és szép színt ad a tálalásnak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.