Chawanmushi kamabokóval, japán tojásos étel halpürével és gombával

Chawanmushi kamabokóval

A chawanmushi egy klasszikus japán étel, amelyet hagyományosan hideg vagy meleg formában tálalnak. A kamaboko, vagyis a halpüré szeletek, gazdagítják az ételt, miközben a tojás és a dashi alaplé krémes textúrával ruházza fel. Ezt a gazdag ételt a japán konyha különlegességeként gyakran tálalják különböző éttermekben, és a hozzáadott gomba és zöldhagyma kiemelik az ízek harmóniáját.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Tojás
500 ml Dashi (húsleves alaplé)
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Mirin
100 g Kamaboko (halpüré szelet)
50 g Gomba (pl. shiitake)
1 szál Zöldhagyma
1 csipet
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A tojásokat verd fel egy tálban, majd adj hozzá egy csipet sót és borsot.

    A tojásokat finoman verd fel, hogy ne legyenek habosak, így a chawanmushi sima és selymes marad.

    2

    A dashi alaplevet, szójaszószt és mirint egy lábasban melegítsd össze, majd vedd le a tűzről.

    Ne forrald fel a dashi-t, mert a túl magas hőmérséklet elveszi a finom umami ízt.

    3

    Lassan öntsd a meleg dashi keveréket a felvert tojásokhoz, miközben folyamatosan kevergeted, hogy a tojás ne főjön meg.

    Folyamatos keverés biztosítja, hogy a tojás és a dashi egyenletesen eloszoljon, és ne keletkezzenek darabok.

    4

    A kamabokot vágd apró darabokra, a gombát pedig vékony szeletekre.

    A kamaboko és a gomba a chawanmushi textúráját és ízét gazdagítja.

    5

    Az elkészült tojásos keveréket öntsd egy hőálló tálba, és tedd bele a kamabokót, a gombát, valamint apróra vágott zöldhagymát.

    A hozzávalók elrendezése segít abban, hogy a chawanmushi egyenletesen főjön, és szép tálalású legyen.

    6

    A tálakat helyezd egy vízfürdőbe, és 15-20 percig párold őket, amíg a tojásos keverék megdermed.

    A vízfürdő segít abban, hogy a chawanmushi egyenletesen és lassan süljon meg.

    7

    Miután elkészült, tálald az elkészült chawanmushi-t melegen, friss zöldhagymával díszítve.

    A zöldhagyma frissessége kiemeli az étel ízét, és szép színt ad a tálalásnak.