Chawanmushi sake-kal tálalva, szezámmaggal és friss zöldhagymával

Chawanmushi sake-kal

A chawanmushi egy tradicionális japán étel, amelyet tojásból és különböző hozzávalókból, például gombából, garnélarákból és húsokból készítenek. A sake hozzáadása egy finom, alkoholos ízt ad a tojásos keveréknek, miközben kiemeli a gomba és a szójaszósz umami ízét. A gőzöléses főzés segít a tojás állagának megőrzésében, és egy puha, krémes textúrájú ételt eredményez. A chawanmushi sake-kal egy könnyed, de ínycsiklandó étkezés, amely tökéletes előétel vagy főétel lehet.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
3 db Tojás
250 ml Hal alaplé
1 ek. Szójaszósz
1 ek. Mirin
0.5 tk.
0.5 tk. Bors
1 ek. Sake
50 g Shiitake gomba
1 szál Zöldhagyma
1 ek. Szezámmag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A shiitake gombát vékony szeletekre vágjuk, és a zöldhagymát finomra szeleteljük.

    A shiitake gomba fűszeres íze kitűnő alapja ennek az ételnek, és nem szükséges túlsütni, hogy megőrizzük a finom textúráját.

    2

    A tojásokat verd fel egy tálban, majd add hozzá a hal alaplevet, szójaszószt, mirint, sót, borsot és a sake-t. Keverd alaposan össze, hogy homogén legyen.

    A sake egy finom umami ízt ad a keverékhez, ami különleges dimenzióval gazdagítja az ételt.

    3

    A shiitake gombát és a zöldhagymát tedd kis chawanmushi tálkákba, majd öntsd rá a tojásos keveréket.

    A hozzávalók egyenletes elosztásához ügyelj arra, hogy minden tálban megfelelő mennyiségű gomba és zöldhagyma legyen.

    4

    Tedd a tálkákat gőzölő edénybe, és gőzöld őket 15-20 percig, amíg a tojásos keverék megszilárdul.

    Ne hagyd, hogy a víz közvetlenül érje a tálkákat, mert a gőzölésnek egyenletesnek kell lennie ahhoz, hogy az étel sima és lágy maradjon.

    5

    Tálalás előtt szórj a chawanmushira szezámmagot, és friss zöldhagymát helyezhetsz a tetejére.

    A szezámmag extra ropogósságot ad az ételhez, a zöldhagyma pedig friss ízt biztosít.