A bacont vágd apró kockákra, majd egy serpenyőben, közepes lángon süsd ropogósra. Szűrd le róla a zsiradékot, és tedd félre hűlni. Tipp: Papírtörlőn itasd le a felesleges zsírt, így nem áztatja el a tésztát.
Ügyelj rá, hogy a bacon ne égjen meg, mert keserű lesz. A felesleges zsiradékot alaposan itasd le, hogy a samosa tésztája ropogós maradjon.
Aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát. Egy kevés olívaolajon pirítsd meg őket üvegesre, majd keverd hozzá a bacont, és pirítsd együtt további 1 percig. Vedd le a tűzről, és hagyd langyosra hűlni.
A hagymát és a fokhagymát ne pirítsd barnára, mert az keserűvé teheti a tölteléket. A tölteléket hagyd langyosra hűlni, mielőtt a tésztába töltenéd, hogy ne olvadjon meg a sajt.
Reszeld le a cheddar sajtot, és keverd össze a langyos baconos-hagymás keverékkel. Fűszerezd borssal. Tipp: Ne sózd meg, mert a bacon és a cheddar önmagában is sós.
A sajtot közvetlenül a hűtőből reszeld le, hogy ne ragadjon össze. A borssal óvatosan bánj, nehogy túl csípős legyen a töltelék.
A réteslapokat vágd hosszú csíkokra. Egy csík egyik végére tegyél egy evőkanálnyi tölteléket, majd háromszög alakban hajtogasd fel. A végét vízzel ragaszd le, hogy ne nyíljon szét sütés közben.
A réteslapokat nedves konyharuhával takard le, hogy ne száradjanak ki. A tölteléket ne tedd túl közel a széléhez, hogy könnyebb legyen hajtogatni. A vízzel való ragasztás segít, hogy a samosa formája sütés közben is megmaradjon.
Helyezd a samosákat sütőpapíros tepsire, kend meg kevés olajjal a tetejüket, majd süsd előmelegített sütőben 200°C-on 15-18 percig, amíg szép aranybarnára sülnek. Tipp: Ha légkeverést használsz, még ropogósabb lesz.
A samosákat ne tedd túl közel egymáshoz a tepsiben, hogy egyenletesen süljenek. Ha a tetejük túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.