Cherry Blossom Doughnut frissen tálalva

Cherry Blossom Doughnut

A Cherry Blossom Doughnut a japán cseresznyevirágzás ihlette édesség, amely vizuálisan és ízében is egyedülálló. A cseresznyevirág nemcsak a japán kultúrában szimbolikus, hanem különleges, enyhén édes és virágos ízt is kölcsönöz a desszerteknek. Ezt a fánkot a Sakura szezon inspirálta, és tökéletes választás egy tavaszi délutánra vagy egy különleges ünnepi alkalomra.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
2800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
300 g Liszt
50 g Kristálycukor
1 csipet
7 g Szárított élesztő
150 ml Meleg tej
1 db Tojás
50 g Olvasztott vaj
1 tk. Vaníliakivonat
30 ml Cseresznyevirág szirup
100 g Porcukor
500 ml Olaj (sütéshez)
5 db Ehető cseresznyevirág

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a cukrot, a sót és a szárított élesztőt.

    Győződj meg róla, hogy az élesztő friss, különben a tészta nem fog megkelni.

    2

    A meleg tejet öntsd a száraz hozzávalókhoz, majd add hozzá a tojást, az olvasztott vajat és a vaníliakivonatot.

    A tej ne legyen túl forró, mert az megöli az élesztőt. A vaj legyen olvasztott, de ne forró.

    3

    Keverd össze az összetevőket, majd dagaszd a tésztát 8-10 percig, amíg rugalmas és homogén nem lesz.

    A tésztát alaposan dagaszd, ez kulcsfontosságú a jó állag eléréséhez. Ha a tészta túl ragacsos, adj hozzá egy kevés lisztet.

    4

    Fedd le a tésztát és hagyd kelni meleg helyen kb. 1 órán át, amíg a duplájára nő.

    A meleg hely elősegíti a tészta kelését. Használhatsz enyhén meleg sütőt vagy egy meleg vízzel teli tál fölé helyezett tálat.

    5

    Lisztezett felületen nyújtsd ki a tésztát kb. 1 cm vastagságúra, majd egy pohárral vagy fánkszaggatóval szaggass ki köröket.

    A lisztezett felület megakadályozza, hogy a tészta leragadjon. A fánkszaggatóval egyenletesebb formákat kaphatsz.

    6

    A kiszaggatott fánkokat helyezd sütőpapírral bélelt tálcára, és takard le egy tiszta konyharuhával. Hagyd őket további 30 percig kelni.

    A sütőpapír megakadályozza, hogy a fánkok leragadjanak a tálcára. A második kelesztés még könnyedebbé teszi a fánkokat.

    7

    Egy nagy edényben hevítsd fel az olajat kb. 170°C-ra. Egy fánkot dobj bele tesztelésként: ha azonnal feljön a felszínre és enyhén pezseg, az olaj készen áll.

    Az olaj hőmérséklete nagyon fontos. Ha túl alacsony, a fánkok megszívják magukat olajjal. Ha túl magas, kívül megégnek, belül pedig nyersek maradnak. Használj hőmérőt a pontos méréshez.

    8

    Süsd a fánkokat oldalanként 1-2 percig, amíg aranybarna nem lesz. Használj szűrőkanalat a kiszedéshez, majd helyezd őket papírtörlőre, hogy felszívja a felesleges olajat.

    Ne süss túl sok fánkot egyszerre, mert az lehűti az olajat. A papírtörlő segít eltávolítani a felesleges olajat.

    9

    Miután a fánkok langyosra hűltek, készítsd el a cseresznyevirág mázat: keverd össze a porcukrot a cseresznyevirág sziruppal, hogy selymes állagot kapj.

    A máz állaga legyen sűrű, de folyékony, hogy szépen bevonja a fánkokat. Ha túl sűrű, adj hozzá egy kevés szirupot.

    10

    Mártsd a fánkok tetejét a mázba, majd díszítsd őket ehető cseresznyevirágokkal.

    A mázba mártás előtt hagyd teljesen kihűlni a fánkokat, hogy a máz ne olvadjon le.