A sertéshúst darabold fel falatnyi kockákra, a bőr maradjon rajta. Dörzsöld be zúzott fokhagymával, sóval, borssal és narancslével. Hagyd pácolódni legalább 1 órát, de akár egy éjszakán át is.
A narancslé nemcsak ízt, hanem puhaságot is kölcsönöz a húsnak.
A jukkát hámozd meg alaposan, majd vágd hosszabb hasábokra. Főzd sós vízben kb. 20-25 percig, amíg megpuhul, de nem esik szét. Szűrd le és hagyd kicsit hűlni.
Főzés után távolítsd el az esetleges középső rostos részt, mert az nehezen rágható.
A pácolt húst süsd ropogósra egy közepes mélységű serpenyőben bő olajban, közepes lángon. Időnként forgasd, hogy minden oldala egyenletesen süljön meg.
Ne zsúfold túl a serpenyőt, hogy ne hűljön le az olaj és a hús ropogós legyen.
A megfőtt jukkát is süsd aranybarnára ugyanebben vagy egy másik olajban, míg kívül kissé ropogós nem lesz.
Tedd papírtörlőre a sütés után, hogy felszívja a felesleges olajat.
Tálald a forró chicharrónt sült jukkával együtt. Kínálhatsz mellé lime-ot, salsa criollát vagy csípős mártást.
A frissen facsart lime levével meglocsolva még ízesebb lesz – közvetlenül tálalás előtt tedd rá.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.