A csirkecombokat tisztítsd meg, majd vágd őket kisebb darabokra. Ezzel biztosítod, hogy minden falat egyenletesen süljön.
Használj éles kést, hogy könnyebben és gyorsabban feldarabolhasd a csirkecombot.
A fokhagymát törd össze, majd keverd össze a csirkehússal. Adj hozzá citromlevet, oregano-t, köményt, paprikát, sót és borsot. Alaposan keverd össze, hogy minden falat be legyen vonva az ízesítő keverékkel.
A csirkehúst legalább 30 percig hagyd pihenni a pácban, hogy az ízek jobban átjárják.
Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olajat. Amikor az olaj elég forró, kezd el a csirke darabokat sütni. Ne zsúfolj túl sok csirkét a serpenyőbe, hogy minden darab szép ropogósra süljön.
A megfelelő olajhőmérséklet eléréséhez dobhatsz egy kis darabka csirkehúst az olajba. Ha azonnal bugyogni kezd, akkor a megfelelő hőmérsékleten dolgozol.
Süsd a csirkehúst minden oldalról aranybarnára, amíg ropogós és átsült nem lesz. Ez körülbelül 5-7 percet vesz igénybe oldalanként.
Ne fordítsd túl gyakran a csirkehúst, hogy szép egyenletesen süljön és megmaradjon a ropogós állaga.
Miután elkészült a csirke, tedd papírtörlőre, hogy a felesleges olaj fel tudjon szívódni.
A papírtörlőn hagyva a csirke megőrzi ropogós textúráját, mivel a felesleges olaj felszívódik.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.