Ropogós Chicharrón de pollo tálalva, aranybarna, fűszeres csirkecomb darabok.

Chicharrón de pollo

A Chicharrón de pollo a latin-amerikai konyhából származik, és egy igazán ínycsiklandó, ropogós csirkehús, amit fűszerekkel ízesítenek. Ez az étel az egyszerűségében rejti az igazi varázst, hiszen a csirkehús a megfelelő fűszerezéssel és sütési technikával igazi ételcsodává válik. A Chicharrón de pollo eredetileg Mexikóból származik, ahol gyakran street foodként fogyasztják. Az étel tökéletes választás egy laza vacsorához, vagy akár egy családi összejövetelre. A csirke aranybarna színű és ropogós, miközben az ízek mélyen átjárják. A megfelelő olajhőmérséklet és az időzítés kulcsfontosságú a tökéletes végeredményhez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
2500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 kg Csirkecomb filé
4 gerezd Fokhagyma
1 db Citrom
1 tk. Oregano
1 tk. Kömény
1 tk. Paprika
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
2 dl Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkecombokat tisztítsd meg, majd vágd őket kisebb darabokra. Ezzel biztosítod, hogy minden falat egyenletesen süljön.

    Használj éles kést, hogy könnyebben és gyorsabban feldarabolhasd a csirkecombot.

    2

    A fokhagymát törd össze, majd keverd össze a csirkehússal. Adj hozzá citromlevet, oregano-t, köményt, paprikát, sót és borsot. Alaposan keverd össze, hogy minden falat be legyen vonva az ízesítő keverékkel.

    A csirkehúst legalább 30 percig hagyd pihenni a pácban, hogy az ízek jobban átjárják.

    3

    Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olajat. Amikor az olaj elég forró, kezd el a csirke darabokat sütni. Ne zsúfolj túl sok csirkét a serpenyőbe, hogy minden darab szép ropogósra süljön.

    A megfelelő olajhőmérséklet eléréséhez dobhatsz egy kis darabka csirkehúst az olajba. Ha azonnal bugyogni kezd, akkor a megfelelő hőmérsékleten dolgozol.

    4

    Süsd a csirkehúst minden oldalról aranybarnára, amíg ropogós és átsült nem lesz. Ez körülbelül 5-7 percet vesz igénybe oldalanként.

    Ne fordítsd túl gyakran a csirkehúst, hogy szép egyenletesen süljön és megmaradjon a ropogós állaga.

    5

    Miután elkészült a csirke, tedd papírtörlőre, hogy a felesleges olaj fel tudjon szívódni.

    A papírtörlőn hagyva a csirke megőrzi ropogós textúráját, mivel a felesleges olaj felszívódik.