Készítsd elő a hozzávalókat: mérd ki a pisztáciát, a cukrot, a vizet és a ghít vagy vajat. A pisztáciát hámozd meg, ha szükséges.
A natúr, sózatlan pisztácia a legjobb választás ehhez a recepthez, hogy ne nyomja el az édesség ízét.
Melegítsd fel a pisztáciát egy száraz serpenyőben pár percig, amíg enyhén illatozni kezd. Ez fokozza az aromáját. Tedd félre hűlni.
Ne pirítsd túl, mert megkeseredhet!
Egy vastag aljú lábasban kezdd el melegíteni a cukrot és a vizet közepes lángon. Kevergetés nélkül főzd, amíg borostyánszínű karamellt nem kapsz.
Használj nedves ecsetet a lábas oldalának letörlésére, hogy a cukor ne kristályosodjon vissza.
Amikor a karamell elérte a megfelelő színt, gyorsan keverd bele a ghít vagy vajat, majd a pirított pisztáciát. Gyorsan dolgozz, mert a karamell hamar megszilárdul.
A keverést fakanállal végezd, és készülj előre egyenletes mozdulatokra!
Öntsd a forró keveréket egy sütőpapírral bélelt tepsibe vagy deszkára. Egy másik sütőpapírral takard le, és nyújtófával simítsd el kb. 1 cm vastagságúra.
Gyorsaság a kulcs! A karamell gyorsan megköt, így legyen minden előkészítve a formázáshoz.
Hagyd teljesen kihűlni és megszilárdulni, majd vágd fel négyzet vagy téglalap alakú darabokra.
Ha nehezen vágható, óvatosan melegítsd meg késsel a vágás előtt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.