A tortillákat vágd kis négyzetekre, majd pirítsd meg őket egy serpenyőben olívaolajjal, amíg ropogósak nem lesznek.
A tortilla darabokat ne süsd túl, hogy megőrizzék a ropogós textúrájukat, de ne égjenek meg.
A cecinát szeleteld vékonyra, és egy serpenyőben pirítsd meg, amíg enyhén ropogós nem lesz.
A cecina íze gazdagabbá válik, ha pörkölve használod, így fokozódik az étel umami íze.
A zöld chiliket és a paradicsomokat egy turmixgépben pürésítsd, majd egy serpenyőben öntsd fel egy kis olívaolajjal, és főzd 5-7 percig.
Ha a püré túl sűrű, adj hozzá egy kis vizet, hogy könnyebben elkeveredjen.
Add hozzá a sűrített paradicsomot, sót, borsot, és hagyd egy-két percig főni, hogy az ízek összeérjenek.
A sűrített paradicsom fokozza a szósz ízét és gazdagabbá teszi azt.
Tedd bele a pirított tortilla darabokat a szószba, és alaposan keverd össze, hogy minden darab bevonódjon a szószal.
Ne hagyd túl sokáig a tortilla darabokat a szószban, mert túl puha lesz, és elveszíti a ropogós állagot.
Tálald a chilaquiles-t a sült cecinával a tetején, és friss korianderrel díszítve.
A koriander frissessége kiegyensúlyozza a fűszeres ízeket, így érdemes frisset használni.
Ha szeretnéd, adj hozzá egy kis tejfölt a tetejére, hogy krémesebbé tedd az ételt.
A tejföl a chilaquiles finom lágyítására szolgál, és segít enyhíteni a chili erejét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.