Chilaquiles con Cecina, ropogós tortilla darabok cecinával és paradicsomszósszal

Chilaquiles con Cecina

A chilaquiles egy tradicionális mexikói étel, amelyet gyakran reggelire fogyasztanak. Az étel alapja a friss, ropogós tortilla darabok, amelyeket paradicsomszószba áztatnak. A chilaquiles con cecina változata egy különleges finomság, amelyet a cecina, azaz a szárított marhahús tesz még gazdagabbá. A mexikói konyha gazdag fűszerei, mint a chili, a fokhagyma és a koriander, mind hozzájárulnak az étel intenzív ízvilágához. A chilaquiles tökéletes reggeli étel, amely laktató és tele van ízekkel. Technikai tanács: A tortilla darabokat ne hagyd túl sokáig a szószban, hogy megőrizzék a ropogós textúrájukat.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
6 db Tortilla (kukoricaliszt)
200 g Cecina (szárított marhahús)
2 db Zöld chili
3 db Paradicsom
1 db Vöröshagyma
1 ek. Friss koriander
2 ek. Sűrített paradicsom
1 tk.
0.5 tk. Bors
2 ek. Olívaolaj
4 ek. Tejföl

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A tortillákat vágd kis négyzetekre, majd pirítsd meg őket egy serpenyőben olívaolajjal, amíg ropogósak nem lesznek.

    A tortilla darabokat ne süsd túl, hogy megőrizzék a ropogós textúrájukat, de ne égjenek meg.

    2

    A cecinát szeleteld vékonyra, és egy serpenyőben pirítsd meg, amíg enyhén ropogós nem lesz.

    A cecina íze gazdagabbá válik, ha pörkölve használod, így fokozódik az étel umami íze.

    3

    A zöld chiliket és a paradicsomokat egy turmixgépben pürésítsd, majd egy serpenyőben öntsd fel egy kis olívaolajjal, és főzd 5-7 percig.

    Ha a püré túl sűrű, adj hozzá egy kis vizet, hogy könnyebben elkeveredjen.

    4

    Add hozzá a sűrített paradicsomot, sót, borsot, és hagyd egy-két percig főni, hogy az ízek összeérjenek.

    A sűrített paradicsom fokozza a szósz ízét és gazdagabbá teszi azt.

    5

    Tedd bele a pirított tortilla darabokat a szószba, és alaposan keverd össze, hogy minden darab bevonódjon a szószal.

    Ne hagyd túl sokáig a tortilla darabokat a szószban, mert túl puha lesz, és elveszíti a ropogós állagot.

    6

    Tálald a chilaquiles-t a sült cecinával a tetején, és friss korianderrel díszítve.

    A koriander frissessége kiegyensúlyozza a fűszeres ízeket, így érdemes frisset használni.

    7

    Ha szeretnéd, adj hozzá egy kis tejfölt a tetejére, hogy krémesebbé tedd az ételt.

    A tejföl a chilaquiles finom lágyítására szolgál, és segít enyhíteni a chili erejét.