A chorizót vágd fel kisebb darabokra, és egy nagy serpenyőben pirítsd meg az olívaolajon, amíg teljesen átsül.
A chorizo adagolása attól függ, hogy mennyire fűszeres ételt szeretnél. Ne pirítsd túl, hogy ne legyen száraz.
A zöldpaprikát és a piros hagymát apróra vágd, majd add hozzá a chorizohoz, és pirítsd őket 5-7 percig, amíg a zöldség megpuhul.
A zöld paprika ad egy kis frissességet és roppanós textúrát a chilaquileshez.
A fokhagymát zúzd össze, és add hozzá a serpenyőhöz, keverd össze a többi hozzávalóval.
A fokhagyma gyorsan leéghet, ezért figyelj rá, hogy ne pirítsd túl.
A tortillákat vágd kis darabokra, és egy másik serpenyőben süsd meg őket olívaolajban, amíg ropogósak lesznek.
A tortillákat ne süsd túl, mert elveszítik a textúrájukat. A cél, hogy ropogósak legyenek, de ne kemények.
A sült tortilladarabokat add hozzá a chorizós zöldségekhez, majd öntsd rá a zöldségalaplevet, és keverd jól össze.
A zöldségalaplé segít az ízek összeérésében és nedvesíti a tortillát anélkül, hogy elázna.
Tálalás előtt szórd meg reszelt parmezán sajttal, és díszítsd friss korianderrel.
A parmezán ad egy gazdag, sós ízt, míg a koriander frissességet ad az ételnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.