Chilaquiles con chorizo, ropogós tortillával és friss korianderrel tálalva

Chilaquiles con chorizo

A Chilaquiles egy klasszikus mexikói étel, amely hagyományosan reggelire készül. A tortillák ropogósra sütése és a fűszeres chorizóval való kombinálás olyan ízélményt nyújt, amit nem lehet kihagyni. A parmezán és a koriander frissességet ad, míg a chorizo gazdag ízvilágot biztosít. Ez az étel tökéletes választás egy ínycsiklandó és tápláló reggelihez, de egy könnyed vacsoraként is megállja a helyét.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Chorizo
6 db Tortilla
1 db Zöld paprika
1 db Piros hagyma
2 gerezd Fokhagyma
50 g Parmezán sajt
1 ág Friss koriander
100 ml Zöldségalaplé
2 ek. Olívaolaj
1 csipet
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A chorizót vágd fel kisebb darabokra, és egy nagy serpenyőben pirítsd meg az olívaolajon, amíg teljesen átsül.

    A chorizo adagolása attól függ, hogy mennyire fűszeres ételt szeretnél. Ne pirítsd túl, hogy ne legyen száraz.

    2

    A zöldpaprikát és a piros hagymát apróra vágd, majd add hozzá a chorizohoz, és pirítsd őket 5-7 percig, amíg a zöldség megpuhul.

    A zöld paprika ad egy kis frissességet és roppanós textúrát a chilaquileshez.

    3

    A fokhagymát zúzd össze, és add hozzá a serpenyőhöz, keverd össze a többi hozzávalóval.

    A fokhagyma gyorsan leéghet, ezért figyelj rá, hogy ne pirítsd túl.

    4

    A tortillákat vágd kis darabokra, és egy másik serpenyőben süsd meg őket olívaolajban, amíg ropogósak lesznek.

    A tortillákat ne süsd túl, mert elveszítik a textúrájukat. A cél, hogy ropogósak legyenek, de ne kemények.

    5

    A sült tortilladarabokat add hozzá a chorizós zöldségekhez, majd öntsd rá a zöldségalaplevet, és keverd jól össze.

    A zöldségalaplé segít az ízek összeérésében és nedvesíti a tortillát anélkül, hogy elázna.

    6

    Tálalás előtt szórd meg reszelt parmezán sajttal, és díszítsd friss korianderrel.

    A parmezán ad egy gazdag, sós ízt, míg a koriander frissességet ad az ételnek.