Chilaquiles con huevo revuelto, friss korianderrel és tejföllel tálalva, színes és ínycsiklandó étel

Chilaquiles con huevo revuelto

A chilaquiles a mexikói konyha egyik legismertebb reggelije, amely tortilla chips-ből készül, és különböző szószokkal, zöldségekkel, valamint tojással tálalják. Eredetileg az egyszerűségre és az étel gazdag ízére építve, ez a recept a mexikói családokban évszázadok óta népszerű. A tojás és a tortilla chips tökéletes harmóniában egyesülnek, és a friss koriander frissessége kiválóan ellensúlyozza a fűszerességet. A chilaquiles valóban egy olyan étel, ami reggelente életet lehel a konyhába, és különleges hangulatot ad egy családi reggelinek vagy hétvégi brunch-nak. A friss tejföl pedig segít kerekíteni az ízeket, és lágyítja a fűszeres szószokat.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Tortilla chips
4 db Tojás
2 ek. Olívaolaj
1 db Zöld chili
2 db Paradicsom
1 db Vöröshagyma
1 csokor Friss koriander
0.5 tk.
0.25 tk. Bors
50 g Tejföl

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A zöld chilit és a paradicsomot vágd apróra, a vöröshagymát pedig finomra szeleteld. A koriandert is apróra vágd. Készítsd elő a tortilla chips-et, amit egy serpenyőben szárazon piríthatsz, ha frissen szeretnéd készíteni.

    A tortilla chips lehet bolti, de ha otthon készíted, ügyelj rá, hogy ne pirítsd túl, mert könnyen megéghet.

    2

    Egy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a vöröshagymát és a zöld chilit. Pirítsd őket pár percig, amíg a hagyma üvegesedni kezd.

    A hagymát ne pirítsd túl, mert kesernyés íze lehet. Tartsd közepes lángon a serpenyőt.

    3

    Add hozzá a felaprított paradicsomot és a koriandert. Sózd, borsozd ízlés szerint. Főzd pár percig, amíg a paradicsom kicsit levet enged, és egy szósz sűrűségű lesz.

    A paradicsomot először ne sózd túl, mert a levet gyorsan kiengedi, amitől a szósz túl folyós lehet.

    4

    A tojásokat verd fel, és öntsd a serpenyőbe a paradicsomos keverék mellé. Keverd össze a tojással, és süsd meg rántotta állagúra.

    Ha szeretnéd, készítheted a tojást egyben is, de így rántotta formában jobban elvegyül a szószban.

    5

    Tálalás előtt add hozzá a tortilla chips-et a tojásos szószhoz, és jól keverd össze, hogy a chipsek is átvegyék az ízeket.

    Ne hagyd benne túl sokáig a tortilla chips-et, mert feláznak és nem lesznek ropogósak.

    6

    Tálald a chilaquiles-t tejföllel a tetején, és szórj rá extra koriandert a díszítéshez.

    A tejföl segít lágyítani a fűszeres ízeket, és frissességet ad az ételnek.