A tortilla lapokat vágd háromszögekre, majd forró olajban süsd aranybarnára és ropogósra. Ezután tedd papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja.
Kis adagokban süsd a tortillát, így biztosan egyenletesen és ropogósra sülnek meg.
A paradicsomokat negyedeld, a fokhagymát és vöröshagymát hámozd meg. A chilit áztasd forró vízbe 5 percre, majd távolítsd el a szárát és a magjait.
A chili áztatása megkönnyíti a turmixolást, és krémesebb szószt eredményez.
Turmixold össze a paradicsomot, chilit, fokhagymát és vöröshagymát egy kevés vízzel. Egy serpenyőben hevíts kevés olajat, öntsd bele a szószt, sózd meg, és főzd 8-10 percig, míg sűrűsödni kezd.
A szósz főzés közben kevergesd, hogy ne kapjon le, és intenzívebb ízt kapj.
Add a szálaira tépett főtt csirkemellet a szószhoz, keverd össze, majd add hozzá a sült tortilla darabokat is. Óvatosan forgasd át, hogy minden darabot bevonjon a szósz.
Csak közvetlenül tálalás előtt keverd bele a tortillát, hogy ne ázzon el teljesen.
Tálald az ételt azonnal, szórd meg reszelt sajttal, kanalazz rá tejfölt, és fogyaszd melegen.
A tálaláshoz válassz mélyebb tálat, így jobban megtartja a szószt és az állagot.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.