A tortilla lapokat vágd háromszögekre, majd forró olajban süsd aranybarnára és ropogósra. A kész darabokat tedd papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja.
Ne zsúfold túl a serpenyőt, hogy a tortilla darabok egyenletesen süljenek meg.
A paradicsomokat negyedeld, a fokhagymát és hagymát hámozd meg. A chipotle chiliket forrázd le forró vízben 5 percig, majd távolítsd el a szárát és a magjait.
A chipotle chili füstölt ízt ad a szósznak, és az áztatás segít, hogy könnyebben dolgozhassunk vele.
Turmixold össze a paradicsomot, chipotlet, fokhagymát és vöröshagymát egy kevés vízzel. Hevíts olajat egy serpenyőben, öntsd bele a szószt, sózd meg, és főzd 8-10 percig, amíg besűrűsödik.
A szósz főzésével a füstös ízek intenzívebbé válnak, és sűrűbb állagot kapsz.
Add a szószhoz a ropogós tortilla darabokat, és óvatosan forgasd össze, hogy minden darabot bevonjon, de még ropogós maradjon belül.
Ne hagyd sokáig a szószban – akkor lesz igazán finom, ha kívül puha, de belül ropogós marad.
Tálald az ételt azonnal, reszelt sajttal és tejföllel a tetején. Melegen fogyaszd, amikor még a tortilla enyhén ropogós.
A sajtot ne nyomkodd túl erősen, így szép laza textúrájú marad.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.