Chilaquiles con salsa de chipotle – piros szósszal, ropogós tortilla darabokkal, reszelt sajttal és tejföllel tálalva

Chilaquiles con salsa de chipotle

A chilaquiles con salsa de chipotle a mexikói konyha egyik fűszeres és ízletes változata, amely a ropogós tortilla darabokat chipotle chili szósszal és friss sajtokkal gazdagítja. Az étel története a mexikói háztartásokban kezdődött, ahol a maradék tortilla felhasználásával készítettek egy gyors, de tápláló ételt, melyet ínycsiklandó szósszal tálaltak. A chipotle chili a füstös ízeivel az étel szívévé válik. Technikai tanács: a chipotle chili szószban való főzése során figyelj arra, hogy ne túl sokáig főzd, mivel a túl hosszú főzés csökkentheti az ízek frissességét. Amikor a szósz bevonja a tortilla darabokat és a sajt is ráolvad, egy szaftos, de ropogós ételt kapsz. Ez a recept ideális hétvégi ebédhez vagy gyors vacsorához, amely könnyen elkészíthető és tele van ízekkel.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
950 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
6 db Tortilla (kukoricalap)
2 db Chipotle chili
4 db Paradicsom
2 db Fokhagyma
1 db Vöröshagyma
200 ml Olaj a sütéshez
1 csipet
100 g Reszelt sajt
100 g Tejföl

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A tortilla lapokat vágd háromszögekre, majd forró olajban süsd aranybarnára és ropogósra. A kész darabokat tedd papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja.

    Ne zsúfold túl a serpenyőt, hogy a tortilla darabok egyenletesen süljenek meg.

    2

    A paradicsomokat negyedeld, a fokhagymát és hagymát hámozd meg. A chipotle chiliket forrázd le forró vízben 5 percig, majd távolítsd el a szárát és a magjait.

    A chipotle chili füstölt ízt ad a szósznak, és az áztatás segít, hogy könnyebben dolgozhassunk vele.

    3

    Turmixold össze a paradicsomot, chipotlet, fokhagymát és vöröshagymát egy kevés vízzel. Hevíts olajat egy serpenyőben, öntsd bele a szószt, sózd meg, és főzd 8-10 percig, amíg besűrűsödik.

    A szósz főzésével a füstös ízek intenzívebbé válnak, és sűrűbb állagot kapsz.

    4

    Add a szószhoz a ropogós tortilla darabokat, és óvatosan forgasd össze, hogy minden darabot bevonjon, de még ropogós maradjon belül.

    Ne hagyd sokáig a szószban – akkor lesz igazán finom, ha kívül puha, de belül ropogós marad.

    5

    Tálald az ételt azonnal, reszelt sajttal és tejföllel a tetején. Melegen fogyaszd, amikor még a tortilla enyhén ropogós.

    A sajtot ne nyomkodd túl erősen, így szép laza textúrájú marad.