A chiliket szárítsd meg és pörköld meg egy serpenyőben, hogy intenzívebb legyen az ízük. Ezután áztasd őket meleg vízben 10-15 percig, hogy megpuhuljanak.
A chili pörkölése extra mélységet ad a salsának, de ügyelj arra, hogy ne égessük meg, mert keserű ízt eredményezhet.
A pihentetett chiliket turmixgépbe tedd a hámozott paradicsomokkal, a fokhagymával, a hagymával, a sóval és egy kevés vízzel. Pürésítsd simára.
A pürésítéshez érdemes egy kis vízzel segíteni a megfelelő állagot, hogy könnyebben keveredjen össze.
Egy serpenyőben hevíts olajat, és öntsd bele a salsát. Főzd közepes lángon 10 percig, hogy a fűszerek jól összeérjenek és az ízek még intenzívebbé váljanak.
Ne felejts el folyamatosan kevergetni, hogy ne égjen le a salsa, és minden íz egyesüljön.
Közben a tortilla lapokat vágd fel kisebb, 4-5 cm-es darabokra, és egy serpenyőben, kevés olajjal süsd ropogósra őket. Ha kész, szedd ki és tedd papírtörlőre, hogy a felesleges olajat le tudd itatni.
A tortilla ropogósságának eléréséhez figyelj arra, hogy a serpenyőben ne legyen túl sok olaj, így nem fognak túl zsírosak lenni.
Amikor a tortilla darabok elkészültek, tedd őket a salsa tetejére és alaposan keverd össze. Tedd félre egy pár percre, hogy a tortilla magába szívja a salsát.
Ha még ropogósabbra szeretnéd, tálalás előtt egy kicsit is hagyd pihenni, így biztosan ne veszítik el a textúrájukat.
A tojásokat verd fel, majd egy serpenyőben süsd meg tükörtojás formájában, ha szeretnéd, egy kis sóval ízesítve.
A tükörtojásnak az ideális állaga akkor lesz, ha a sárgája épp annyira folyós, de a fehérje már teljesen meg van sütve.
A kész chilaquilest tálald a tükörtojásokkal, tejföllel és friss korianderrel a tetején. Tálald melegen, hogy minden íz összekapcsolódjon.
Friss korianderrel mindig ízesítheted, hogy friss, zöldes ízt adj a tálhoz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.