Chilaquiles con salsa guajillo tálalva friss korianderrel és tojással

Chilaquiles con salsa guajillo

A chilaquiles egy tradicionális mexikói étel, amelyet gyakran reggelire fogyasztanak, különösen ünnepi alkalmakkor. Az étel neve a \"chili\" és a \"quiles\" szavakból származik, ami az étel fő összetevőit jelenti: a chilit és a tortilla darabokat. A salsa guajillo egy különleges, fűszeres szósz, amely a chilaquiles egyik legfontosabb összetevője. A tortilla ropogósra sütésével és a salsa gazdag ízvilágával az étel egy igazi ínycsiklandó fogássá válik. Ez az étel tökéletes választás, ha egy igazi mexikói reggelire vágysz, amely gyors, ízletes és tápláló!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
6 db Tortilla
3 db Guajillo chili
1 db Sárga hagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 db Paradicsom
2 ek. Olaj
2 ág Cilantro (koriander)
1 tk.
4 db Tojás
3 ek. Tejföl

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A chiliket szárítsd meg és pörköld meg egy serpenyőben, hogy intenzívebb legyen az ízük. Ezután áztasd őket meleg vízben 10-15 percig, hogy megpuhuljanak.

    A chili pörkölése extra mélységet ad a salsának, de ügyelj arra, hogy ne égessük meg, mert keserű ízt eredményezhet.

    2

    A pihentetett chiliket turmixgépbe tedd a hámozott paradicsomokkal, a fokhagymával, a hagymával, a sóval és egy kevés vízzel. Pürésítsd simára.

    A pürésítéshez érdemes egy kis vízzel segíteni a megfelelő állagot, hogy könnyebben keveredjen össze.

    3

    Egy serpenyőben hevíts olajat, és öntsd bele a salsát. Főzd közepes lángon 10 percig, hogy a fűszerek jól összeérjenek és az ízek még intenzívebbé váljanak.

    Ne felejts el folyamatosan kevergetni, hogy ne égjen le a salsa, és minden íz egyesüljön.

    4

    Közben a tortilla lapokat vágd fel kisebb, 4-5 cm-es darabokra, és egy serpenyőben, kevés olajjal süsd ropogósra őket. Ha kész, szedd ki és tedd papírtörlőre, hogy a felesleges olajat le tudd itatni.

    A tortilla ropogósságának eléréséhez figyelj arra, hogy a serpenyőben ne legyen túl sok olaj, így nem fognak túl zsírosak lenni.

    5

    Amikor a tortilla darabok elkészültek, tedd őket a salsa tetejére és alaposan keverd össze. Tedd félre egy pár percre, hogy a tortilla magába szívja a salsát.

    Ha még ropogósabbra szeretnéd, tálalás előtt egy kicsit is hagyd pihenni, így biztosan ne veszítik el a textúrájukat.

    6

    A tojásokat verd fel, majd egy serpenyőben süsd meg tükörtojás formájában, ha szeretnéd, egy kis sóval ízesítve.

    A tükörtojásnak az ideális állaga akkor lesz, ha a sárgája épp annyira folyós, de a fehérje már teljesen meg van sütve.

    7

    A kész chilaquilest tálald a tükörtojásokkal, tejföllel és friss korianderrel a tetején. Tálald melegen, hogy minden íz összekapcsolódjon.

    Friss korianderrel mindig ízesítheted, hogy friss, zöldes ízt adj a tálhoz.