A tortilla lapokat vágd háromszögekre, majd forró olajban süsd aranybarnára és ropogósra. A kész darabokat tedd papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja.
Ügyelj arra, hogy ne túl sokat süss egyszerre, mert a tortilla nem sül egyenletesen.
A paradicsomokat negyedeld, a fokhagymát és vöröshagymát hámozd meg. A zöld chilit vágd fel apróra. Egy serpenyőben hevíts olajat, add hozzá a paradicsomot, a fokhagymát, a vöröshagymát és a chilit, és főzd 8-10 percig.
A paradicsomot ne főzd túl, mert így megőrzi a friss ízét, és a szósz könnyed marad.
Miután a szósz kész, turmixold össze az összes hozzávalót, hogy egy sima szószt kapj. Add hozzá a sót és az ízlés szerinti borsot.
Ha a szósz túl sűrű, adj hozzá egy kevés vízet vagy húslevest, hogy könnyen bevonja a tortilla darabokat.
A ropogós tortilla darabokat add a szószhoz, és óvatosan keverd össze, hogy minden darabot bevonjon, de még ropogós maradjon belül.
Ne hagyd sokáig a szószban, mert a tortilla darabok elveszítik a roppanóságukat.
Tálald az ételt azonnal, reszelt friss sajt, tejföl és apróra vágott koriander segítségével. Az étel akkor a legfinomabb, ha melegen tálaljuk.
A sajt finoman megolvad a forró szószon, így krémes textúrát ad az ételnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.