Chilaquiles suizos – ropogós tortilla darabok zöld chili szószban, friss sajttal és tejföllel tálalva

Chilaquiles suizos

A chilaquiles suizos a mexikói konyha egyik legismertebb és legkedveltebb reggelije, amely az autentikus tortilla és a zöld chili szósz friss, enyhén csípős kombinációját hozza. Az étel egyike azoknak a fogásoknak, amelyek a maradék tortilla felhasználásával születettek meg, és gyorsan az egész országban elterjedtek. Az aranybarnára sült tortilla darabok a zöld chili szószban megpuhulnak, de kívül ropogósak maradnak, míg a tejföl és a friss sajt lágyítják és gazdagítják az étel ízét. Technikai tanács: fontos, hogy a szósz ne legyen túl sűrű, mert a tortilla nem fogja elnyelni azt, ha túl vastag. Tálalás előtt mindig friss reszelt sajtot és koriandert használj, hogy az étel ízletes és friss maradjon.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
950 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
6 db Tortilla (kukoricalap)
4 db Paradicsom
1 db Zöld chili (jalapeño vagy serrano)
2 db Fokhagyma
1 db Vöröshagyma
200 ml Olaj a sütéshez
150 g Friss sajt (pl. mozzarella vagy queso fresco)
100 g Tejföl
10 g Zöld koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A tortilla lapokat vágd háromszögekre, majd forró olajban süsd aranybarnára és ropogósra. A kész darabokat tedd papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja.

    Ügyelj arra, hogy ne túl sokat süss egyszerre, mert a tortilla nem sül egyenletesen.

    2

    A paradicsomokat negyedeld, a fokhagymát és vöröshagymát hámozd meg. A zöld chilit vágd fel apróra. Egy serpenyőben hevíts olajat, add hozzá a paradicsomot, a fokhagymát, a vöröshagymát és a chilit, és főzd 8-10 percig.

    A paradicsomot ne főzd túl, mert így megőrzi a friss ízét, és a szósz könnyed marad.

    3

    Miután a szósz kész, turmixold össze az összes hozzávalót, hogy egy sima szószt kapj. Add hozzá a sót és az ízlés szerinti borsot.

    Ha a szósz túl sűrű, adj hozzá egy kevés vízet vagy húslevest, hogy könnyen bevonja a tortilla darabokat.

    4

    A ropogós tortilla darabokat add a szószhoz, és óvatosan keverd össze, hogy minden darabot bevonjon, de még ropogós maradjon belül.

    Ne hagyd sokáig a szószban, mert a tortilla darabok elveszítik a roppanóságukat.

    5

    Tálald az ételt azonnal, reszelt friss sajt, tejföl és apróra vágott koriander segítségével. Az étel akkor a legfinomabb, ha melegen tálaljuk.

    A sajt finoman megolvad a forró szószon, így krémes textúrát ad az ételnek.