Chili chutney ĂŒvegben, gazdag piros szĂ­nƱ csĂ­pƑs szĂłsz

Chili chutney

A chili chutney egy klasszikus indiai szĂłsz, amely csĂ­pƑs chilipaprikĂĄbĂłl, fƱszerekbƑl, fokhagymĂĄbĂłl Ă©s gyömbĂ©rbƑl kĂ©szĂŒl. Az indiai konyhĂĄban elengedhetetlen kiegĂ©szĂ­tƑje az Ă©tkezĂ©seknek, Ă©s remekĂŒl illik hĂșsos Ă©telekhez, rizshez, vagy akĂĄr pitĂ©khez is. A chili frissĂ­tƑ csĂ­pƑssĂ©ge Ă©s a fƱszerek gazdag Ă­ze kĂŒlönlegessĂ© teszi ezt a chutney-t. A chutney kĂ©szĂ­tĂ©se sorĂĄn az Ă­zek összhangban kerĂŒlnek kialakĂ­tĂĄsra, Ă­gy minden falat egy igazi Ă­zĂ©lmĂ©ny.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 8
⭕ 6 db Friss chili
⭕ 100 g Cukor
⭕ 100 ml FehĂ©rborecet
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 2 cm Friss gyömbĂ©r
⭕ 1 tk. Koriander mag
⭕ 1 rĂșd FahĂ©j
⭕ 0.5 tk. Só

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A chilipaprikåkat vågd apróra, a fokhagymåt és a gyömbért håmozd meg és vågd fel. Tedd ezeket egy nagy låbasba.

    A chili mennyisĂ©gĂ©t Ă­zlĂ©s szerint ĂĄllĂ­thatod, ha nem szereted tĂșl csĂ­pƑsen, kevesebb chili is elĂ©g.

    2

    Add hozzå a cukrot, fehérborecetet, koriandert, fahéjat és sót. Keverd alaposan össze.

    A fahĂ©j Ă©s a koriander kĂŒlönleges Ă­zt ad a chutney-nak, ne hagyd ki Ƒket.

    3

    Tedd fel a keverĂ©ket alacsony lĂĄngon fƑni, Ă©s fƑzd 30-40 percig, amĂ­g a chili megpuhul Ă©s a keverĂ©k sƱrƱsödni kezd.

    FƑzĂ©s közben folyamatosan keverd, hogy elkerĂŒld a leĂ©gĂ©st. Ha szĂŒksĂ©ges, adj hozzĂĄ egy kevĂ©s vizet.

    4

    Amikor a chutney elĂ©rte a kĂ­vĂĄnt ĂĄllagot, vedd le a tƱzrƑl, Ă©s hagyd kihƱlni. TĂĄrold ĂŒvegekben, Ă©s tedd a hƱtƑbe.

    A chutney Ă­ze mĂ©g jobban összeĂ©r, ha egy-kĂ©t ĂłrĂĄt pihen a hƱtƑben.