Először készítsd elő az alapanyagokat: aprítsd fel a vöröshagymát, fokhagymát, pirospaprikát és a chili paprikát. A csirkemellet vágd apró, kb. 0,5 cm-es kockákra. Tipp: minél kisebbek a csirkekockák, annál jobban eloszlanak a töltelékben.
A csirkemellet vágd egyenletesen apróra, hogy minden samosában legyen belőle. A chili mennyiségét ízlés szerint állítsd be.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a vöröshagymát, és párold üvegesre. Ezután add hozzá a fokhagymát és a chilit, pirítsd további 1 percig, amíg illatozni kezd.
A hagymát alacsony lángon párold, hogy ne égjen meg. A fokhagyma és a chili hamar megég, ezért csak rövid ideig pirítsd.
Add a csirkemellet a serpenyőbe, majd közepes lángon süsd 5-6 percig, míg kifehéredik. Ezután jöhet a pirospaprika, a paradicsompüré, a só és a bors. Keverd jól el, és főzd további 5 percig, amíg a töltelék sűrű és ízes lesz.
A csirkemellet ne süsd túl, mert akkor száraz lesz. A paradicsompüré segít sűríteni a tölteléket, és mélyebb ízt ad.
Húzd le a serpenyőt a tűzről, és hagyd a tölteléket langyosra hűlni. Fontos, hogy ne legyen forró, különben átáztatja a tésztát.
A tölteléknek teljesen ki kell hűlnie, mielőtt a tésztába töltöd, különben a tészta megpuhul és elszakad.
A leveles tésztát nyújtsd ki kb. 2 mm vastagságúra, majd vágd négyzetekre (10x10 cm). Mindegyik tésztadarab közepére tegyél 1 evőkanálnyi csirkés tölteléket, hajtsd félbe háromszöggé, és nyomd le a széleket villával.
A leveles tésztát óvatosan nyújtsd, hogy ne szakadjon el. A villával való lenyomás segít lezárni a széleket, így a töltelék nem folyik ki sütés közben.
A samosák tetejét kend meg felvert tojással, hogy szép aranybarnára süljenek. Helyezd őket sütőpapírral bélelt tepsire. Tipp: a tojással való megkenés biztosítja a fényes és ropogós felszínt.
A tojás helyett használhatsz tejet is a kenéshez, de a tojás szebb színt ad.
Előmelegített sütőben, 180°C-on süsd őket 20-25 percig, amíg aranyszínűek és ropogósak lesznek. Frissen tálalva a legfinomabb!
A sütési idő függ a sütő típusától, figyelj oda, hogy ne égjenek meg. Akkor jó, ha a tészta aranybarna és ropogós.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.