Chilis csokis palacsinta tálalva

Chilis csokis palacsinta

A chilis csokis palacsinta az édes és a fűszeres ízek tökéletes egyensúlyát kínálja. A csokoládé és a chili kombinációját már az aztékok is ismerték, hiszen a kakaót gyakran fűszerezték erős paprikával. Ez a palacsinta különleges élményt nyújt azoknak, akik szeretik a csokoládé mély, gazdag ízét egy kis pikáns csavarral. Tálald frissen, olvasztott csokoládéval meglocsolva, és élvezd az egzotikus ízkombinációt!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
480 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Liszt
2 db Tojás
250 ml Tej
100 ml Szódavíz
1 csipet
30 g Cukor
20 g Vaj
5 g Sütőpor
20 g Kakaópor
50 g Étcsokoládé
2 g Chili por
5 ml Vanília kivonat
10 ml Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy keverőtálba szitáld össze a lisztet, a sütőport, a sót, a cukrot, a kakaóport és a chili port, hogy csomómentes, könnyű tésztát kapj.

    A szitálás segít elkerülni a csomókat és levegősebbé teszi a tésztát.

    2

    Egy másik tálban verd fel a tojásokat, add hozzá a tejet, a szódavizet és a vanília kivonatot, majd keverd simára.

    A szódavíz könnyebbé teszi a palacsintát.

    3

    Olvaszd meg a vajat, majd hagyd hűlni, és keverd bele a tojásos keverékbe.

    A meleg vaj megfőzheti a tojásokat, ezért fontos, hogy lehűtsd.

    4

    Lassan öntsd a nedves hozzávalókat a szárazhoz, miközben folyamatosan kevered egy habverővel, hogy csomómentes, sima tésztát kapj.

    Ne keverd túl a tésztát, csak addig, amíg a száraz hozzávalók éppen el nem tűnnek.

    5

    Egy serpenyőt kenj ki vékonyan olajjal, majd közepes lángon melegítsd fel.

    A serpenyőnek elég forrónak kell lennie ahhoz, hogy a palacsinta megsüljön, de ne égjen meg.

    6

    Önts egy kisebb merőkanálnyi tésztát a serpenyőbe, és körkörös mozdulatokkal terítsd el. Süsd 1-2 percig, amíg a szélei megszilárdulnak és a tetején buborékok jelennek meg.

    Ha a tészta túl sűrű, adj hozzá egy kevés tejet.

    7

    Egy spatulával óvatosan fordítsd meg a palacsintát, és süsd további 1 percig, amíg aranybarnára pirul.

    Ne nyomd le a palacsintát a spatulával, mert akkor elveszíti a levegősségét.

    8

    Ismételd meg a folyamatot, amíg az összes tészta elfogy. Ha szükséges, időnként kend ki újra a serpenyőt egy kis olajjal.

    A megsült palacsintákat tartsd melegen alufólia alatt, amíg az összes el nem készül.

    9

    Olvaszd fel az étcsokoládét gőz fölött vagy mikrohullámú sütőben, majd keverd hozzá egy kevés chili port az extra fűszeres ízért.

    A csokoládét ne égesd meg. Ha mikrohullámú sütőben olvasztod, szakaszosan, alacsony fokozaton olvaszd, és keverd meg közben.

    10

    Locsold meg a palacsintákat az olvasztott csokoládéval, és szórd meg egy kevés chili porral a pikáns hatás érdekében.

    A chili por mennyiségét ízlés szerint szabályozhatod. Ha nem szereted a túl csípőset, használj kevesebbet.

    11

    Tálald azonnal, opcionálisan friss gyümölcsökkel vagy tejszínhabbal díszítve.

    A palacsinta melegen a legfinomabb, de hidegen is fogyasztható.