Chilis-málnás macaronok tálalva

Chilis-málnás macaron

A macaronok a francia cukrászat egyik legismertebb desszertjei, melyeket sokféle ízesítéssel készítenek. Ez a chilis-málnás változat a málna frissességét ötvözi a chili enyhe csípősségével, így egy igazán különleges édességet alkotva. A gyümölcsös, fűszeres töltelék és a roppanós macaron héjak tökéletes harmóniát alkotnak, így egy igazán izgalmas desszert születik.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
320 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 10
150 g Mandulaliszt
150 g Porcukor
3 db Tojásfehérje
50 g Kristálycukor
50 g Friss málna
1 db Friss chili
50 ml Tejszín
100 g Fehércsokoládé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő a hozzávalókat: a mandulalisztet és a porcukrot szitáld össze egy tálban. A tojásfehérjéket verd kemény habbá, majd fokozatosan add hozzá a kristálycukrot, amíg fényes, stabil habot nem kapsz.

    A mandulalisztet és a porcukrot többször is átszitálhatod, hogy minél finomabb legyen. A tojásfehérje akkor jó, ha csúcsokat képez, és nem folyik.

    2

    A tojáshabhoz óvatosan keverd hozzá a mandulalisztes keveréket, hogy a massza homogén és selymes legyen. Ügyelj arra, hogy ne keverd túl, mert a macaronok nem fognak megfelelően megemelkedni.

    A keverésnél a cél, hogy a massza szalagszerűen folyjon le a spatuláról. Ezt hívják macaronázsnak. Ha túlkevered, a macaronok laposak lesznek.

    3

    Habzsák segítségével egyenletes méretű köröket nyomj egy sütőpapírral bélelt tepsire. Hagyd őket pihenni 30 percig, hogy a felületük megszáradjon.

    A körök egyenletes méretűek legyenek, hogy a macaronok egyformán süljenek. A pihentetés azért fontos, hogy a macaronok felületén bőr képződjön, ami a jellegzetes 'talp' kialakulásához szükséges.

    4

    Előmelegített sütőben, 150°C-on süsd a macaronokat 12-15 percig, amíg kívül enyhén roppanósak, belül pedig puhák maradnak.

    A sütési idő és hőmérséklet sütőfüggő. Ha a macaronok túl gyorsan barnulnak, csökkentsd a hőmérsékletet. Ha nem emelkednek meg, növeld a hőmérsékletet.

    5

    A töltelékhez melegítsd fel a tejszínt, majd öntsd rá az apróra tört fehércsokoládéra. Keverd addig, amíg teljesen fel nem olvad, majd hagyd hűlni.

    A tejszínt ne forrald, csak melegítsd fel. A csokoládé akkor olvad fel a legjobban, ha apróra van törve.

    6

    A friss málnát pépesítsd egy villával vagy turmixold le, majd keverd bele a csokoládés krémbe. Ezzel egy gyümölcsös, friss ízt adsz a töltelékhez.

    Ha fagyasztott málnát használsz, először olvaszd ki, és csöpögtesd le a felesleges vizet.

    7

    A chili ízesítéshez egy kis darabot reszelj bele a csokoládés-málnás krémbe, hogy a puncsos íz mellé egy enyhe csípősség is társuljon.

    A chili mennyiségét ízlés szerint állítsd. Kezdd kevesebbel, és kóstold meg, mielőtt többet adnál hozzá.

    8

    Amikor a csokoládés krém besűrűsödött, egy kanál vagy habzsák segítségével töltsd meg a macaronok egyik felét a krémmel, és helyezz rá egy másik macaron héjat, hogy szendvicset alkoss.

    A krémet csak akkor töltsd a macaronokba, ha már teljesen kihűlt és besűrűsödött.

    9

    A kész macaronokat egy tálra helyezve tálald őket, és hagyd őket néhány órát pihenni a hűtőben, hogy az ízek jól összeérjenek.

    A macaronok akkor a legfinomabbak, ha egy napot állnak a hűtőben.