Készítsd elő a hozzávalókat: a mandulalisztet és a porcukrot szitáld össze egy tálban. A tojásfehérjéket verd kemény habbá, majd fokozatosan add hozzá a kristálycukrot, amíg fényes, stabil habot nem kapsz.
A mandulalisztet és a porcukrot többször is átszitálhatod, hogy minél finomabb legyen. A tojásfehérje akkor jó, ha csúcsokat képez, és nem folyik.
A tojáshabhoz óvatosan keverd hozzá a mandulalisztes keveréket, hogy a massza homogén és selymes legyen. Ügyelj arra, hogy ne keverd túl, mert a macaronok nem fognak megfelelően megemelkedni.
A keverésnél a cél, hogy a massza szalagszerűen folyjon le a spatuláról. Ezt hívják macaronázsnak. Ha túlkevered, a macaronok laposak lesznek.
Habzsák segítségével egyenletes méretű köröket nyomj egy sütőpapírral bélelt tepsire. Hagyd őket pihenni 30 percig, hogy a felületük megszáradjon.
A körök egyenletes méretűek legyenek, hogy a macaronok egyformán süljenek. A pihentetés azért fontos, hogy a macaronok felületén bőr képződjön, ami a jellegzetes 'talp' kialakulásához szükséges.
Előmelegített sütőben, 150°C-on süsd a macaronokat 12-15 percig, amíg kívül enyhén roppanósak, belül pedig puhák maradnak.
A sütési idő és hőmérséklet sütőfüggő. Ha a macaronok túl gyorsan barnulnak, csökkentsd a hőmérsékletet. Ha nem emelkednek meg, növeld a hőmérsékletet.
A töltelékhez melegítsd fel a tejszínt, majd öntsd rá az apróra tört fehércsokoládéra. Keverd addig, amíg teljesen fel nem olvad, majd hagyd hűlni.
A tejszínt ne forrald, csak melegítsd fel. A csokoládé akkor olvad fel a legjobban, ha apróra van törve.
A friss málnát pépesítsd egy villával vagy turmixold le, majd keverd bele a csokoládés krémbe. Ezzel egy gyümölcsös, friss ízt adsz a töltelékhez.
Ha fagyasztott málnát használsz, először olvaszd ki, és csöpögtesd le a felesleges vizet.
A chili ízesítéshez egy kis darabot reszelj bele a csokoládés-málnás krémbe, hogy a puncsos íz mellé egy enyhe csípősség is társuljon.
A chili mennyiségét ízlés szerint állítsd. Kezdd kevesebbel, és kóstold meg, mielőtt többet adnál hozzá.
Amikor a csokoládés krém besűrűsödött, egy kanál vagy habzsák segítségével töltsd meg a macaronok egyik felét a krémmel, és helyezz rá egy másik macaron héjat, hogy szendvicset alkoss.
A krémet csak akkor töltsd a macaronokba, ha már teljesen kihűlt és besűrűsödött.
A kész macaronokat egy tálra helyezve tálald őket, és hagyd őket néhány órát pihenni a hűtőben, hogy az ízek jól összeérjenek.
A macaronok akkor a legfinomabbak, ha egy napot állnak a hűtőben.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.