Chilis Sundae, japán étel pirított chilit, tojást és salátát tartalmaz

Chilis Sundae

A Chilis Sundae egy különleges japán étel, amely a pikáns chili ízét egy lágy tojással, friss salátával és szezámmaggal ötvözi. Az étel friss és tápláló, tökéletes választás egy gyors és ínycsiklandó étkezéshez. A chili és tojás kombinációja különleges ízt ad az ételnek, amely biztosan lenyűgözi az ínycsiklandó fogások kedvelőit.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Főtt rizs
100 g Friss zöldsaláta (pl. rukola, fejes saláta)
1 db Chili paprika
1 ek. Szójaszósz
1 tk. Szezámolaj
1 ek. Friss lime lé
1 tk. Szezámmag
1 db Friss tojás

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Főzzük meg a rizst az előírt módon, majd tartsuk melegen.

    Friss rizst használjunk a legjobb textúra érdekében.

    2

    A chili paprikát vékonyra szeleteljük fel, majd egy kevés szezámolajjal pirítsuk meg.

    A chili erősségét a személyes ízlés szerint állíthatjuk be.

    3

    A tojást egy serpenyőben készítsük el lágyra, majd tartsuk melegen.

    A lágy tojás sárgája extra ízt ad a dishhez.

    4

    A salátát alaposan mossuk meg, és egy nagy tálba helyezzük.

    A friss zöldsaláta ropogós textúrát ad a dishnek.

    5

    A kész rizst a saláta tetejére helyezzük, majd a pirított chilit és a lágy tojást is hozzáadjuk.

    A friss lime lével öntözzük meg a tálat, hogy egyensúlyozza a chilit.

    6

    A tálat szórjuk meg szezámmaggal, és tálaljuk az elkészült chilis sundaet.