Chingri bhuna zöld chilivel, fűszeres rák és friss koriander

Chingri bhuna zöld chilivel

A Chingri bhuna egy klasszikus indiai étel, amely az aromás és fűszeres tenger gyümölcseiről ismert. A bhuna stílus egy lassú főzésre utal, amelyben a fűszerek alaposan összeérnek a húsokkal, hogy gazdag ízt biztosítsanak. A zöld chili frissessége és csípőssége jól kiegészíti a rák természetes ízét. Ezt az ételt gyakran tálalják basmati rizzsel vagy naan kenyérrel, hogy teljes legyen az étkezés.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
300 g Pirítt hal (king prawn)
1 db Hagyma
2 db Paradicsom
3 db Friss zöld chili
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Ginger (gyömbér)
3 ek. Olívaolaj
1 tk. Kömény por
1 tk. Piros chili por
1 tk.
0.5 tk. Friss fekete bors
1 ek. Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A hagymát apróra vágd és tedd félre. A fokhagymát és a gyömbért zúzd össze, majd a chilivel együtt finomra vágd.

    A fokhagymát és a gyömbért egy mozsárban is összetörheted, hogy az ízek jobban érvényesüljenek.

    2

    A paradicsomot vágd fel kis darabokra, és tedd félre. A zöld chiliket hosszában vágd fel, hogy a fűszeres lé jobban átjárja őket.

    A paradicsomot pürésítheted is, ha simább szószt szeretnél, de darabosabb textúrát is adhat a kész ételnek.

    3

    Egy nagy serpenyőben vagy wokban melegítsd fel az olívaolajat közepes lángon, és kezd el pirítani a hagymát. Amikor a hagyma üvegesedik, add hozzá a fokhagymát, gyömbért és zöld chiliket, és párold őket 2-3 percig.

    A hagymát ne pirítsd meg túlságosan, mert a keserű ízűre éghet, és elnyomhatja a többi ízt.

    4

    Add hozzá a paradicsomot és keverd jól össze. Párold, amíg a paradicsom levet ereszt, és a szósz sűrűsödni kezd.

    Ha a paradicsom nem elég lédús, egy kis vizet is hozzáadhatsz, hogy a szósz ne legyen túl száraz.

    5

    Ezután add hozzá a pirított rákot a serpenyőhöz, és jól keverd el, hogy a rákok belemerüljenek a fűszeres szószba. Fűszerezd kömény porral, piros chili porral, sóval és fekete borssal. Főzd további 5-7 percig, amíg a rákok teljesen átsülnek.

    Ha a rákokat túlfőzöd, kemények lehetnek, ezért figyelj a sütési időre.

    6

    Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel, hogy friss és zöld színt adjon az ételnek.

    A koriander frissessége igazán kiemeli az ételt, de ha nem szereted, helyettesítheted más friss fűszernövénnyel, mint a petrezselyem.