Chingri malai garam masalával tálalva, friss korianderrel és lime levével

Chingri malai garam masalával

A Chingri malai egy tradicionális indiai étel, amely fűszeres garnélákat kókusztejjel készítenek. Az étel alapját a garam masala adja, amely egy aromás fűszerkeverék. A garnéla húsának finom, édes íze és a fűszerek különleges kombinációja teszi ezt az ételt különlegessé. A lime és koriander frissessége pedig igazán feldobja az ételt, így igazi ínycsiklandó fogásról van szó.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Farkas garnéla
400 ml Kókusztej
1 ek. Garam masala fűszerkeverék
2 cm Friss gyömbér
3 gerezd Friss fokhagyma
10 db Curry levelek
1 db Hagyma
1 tk. Friss koriander
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
1 db Friss lime

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A garnélákat tisztítsd meg, eltávolítva a fejet és a héjat, majd öblítsd le alaposan.

    Ha nagyobb garnélákat használsz, érdemes a farkukat is meghagyni, hogy jobban mutasson az ételben.

    2

    A hagymát vágd finomra, a gyömbért és a fokhagymát pedig reszeld le vagy aprítsd fel.

    A gyömbér és a fokhagyma egyaránt fontos szerepet játszik az étel ízvilágában, így ne hagyd ki őket!

    3

    Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd pirítsd meg benne a hagymát, gyömbért és fokhagymát, amíg üvegesek lesznek.

    A hagyma akkor jó, ha teljesen üvegesre pirul, de ne hagyd megégni, mert keserű lesz!

    4

    Add hozzá a curry leveleket és a garam masalát, majd keverd össze.

    A curry levelek finom aromát adnak a fogásnak, és a garam masala az étel igazi karakterét adja.

    5

    Öntsd hozzá a kókusztejet, és főzd lassú tűzön kb. 10 percig, amíg az ízek összeérnek.

    A kókusztej gazdag és krémes állagot ad az ételnek, de ha szeretnéd, tehetsz hozzá egy kis vizet is.

    6

    Tedd bele a garnélákat, és főzd őket a szószban 5-6 percig, amíg rózsaszínűek és átmelegszenek.

    Ne főzd túl a garnélákat, mert ha túl sokáig főzik, kemények és rágósak lesznek.

    7

    Tálald a kész ételt friss lime levével és korianderrel díszítve.

    A lime frissessége és a koriander zöldessége jól kiegészíti a gazdag fűszeres ízeket.