A garnélákat tisztítsd meg, eltávolítva a fejet és a héjat, majd öblítsd le alaposan.
Ha nagyobb garnélákat használsz, érdemes a farkukat is meghagyni, hogy jobban mutasson az ételben.
A hagymát vágd finomra, a gyömbért és a fokhagymát pedig reszeld le vagy aprítsd fel.
A gyömbér és a fokhagyma egyaránt fontos szerepet játszik az étel ízvilágában, így ne hagyd ki őket!
Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd pirítsd meg benne a hagymát, gyömbért és fokhagymát, amíg üvegesek lesznek.
A hagyma akkor jó, ha teljesen üvegesre pirul, de ne hagyd megégni, mert keserű lesz!
Add hozzá a curry leveleket és a garam masalát, majd keverd össze.
A curry levelek finom aromát adnak a fogásnak, és a garam masala az étel igazi karakterét adja.
Öntsd hozzá a kókusztejet, és főzd lassú tűzön kb. 10 percig, amíg az ízek összeérnek.
A kókusztej gazdag és krémes állagot ad az ételnek, de ha szeretnéd, tehetsz hozzá egy kis vizet is.
Tedd bele a garnélákat, és főzd őket a szószban 5-6 percig, amíg rózsaszínűek és átmelegszenek.
Ne főzd túl a garnélákat, mert ha túl sokáig főzik, kemények és rágósak lesznek.
Tálald a kész ételt friss lime levével és korianderrel díszítve.
A lime frissessége és a koriander zöldessége jól kiegészíti a gazdag fűszeres ízeket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.