A rákokat tisztítsd meg, és vágd le a fejüket, ha szükséges. A házukat is távolítsd el, majd tedd félre.
A friss rákok a legjobbak ehhez az ételhez, hiszen finomabbak és ízletesebbek.
A hagymát, fokhagymát és gyömbért apróra vágd, a zöld chili pedig szeleteld fel.
Ha szereted a csípősebb ízeket, nyugodtan használhatsz több zöld chilit.
Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olajat. Add hozzá az apróra vágott hagymát, fokhagymát, gyömbért és zöld chilit, majd pirítsd őket 3-4 percig, amíg illatosak lesznek.
Folyamatosan keverd a hozzávalókat, hogy ne égjenek meg, és ne veszítsenek az ízükkel.
Add hozzá a kurkumát, a sót és a borsot, majd keverd össze alaposan, hogy a fűszerek egyenletesen eloszoljanak.
A kurkuma adja meg az étel jellegzetes színét és ízét, ezért érdemes frissen használni!
Öntsd hozzá a kókusztejet, és forrald fel. Miután felforrt, tedd bele a rákokat, és főzd őket kb. 5-7 percig, amíg teljesen meg nem főnek.
A rákoknak elég 5-7 perc, hogy tökéletesen átsüljenek, ne főzd őket túl sokáig, hogy ne száradjanak ki.
Amikor a rákok megfőttek, vegyük le a tűzről, és szórjuk meg friss korianderrel. Tálaljuk melegen, basmati rizzsel vagy naan kenyérrel.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.