Chingri malai kókusztejjel, gazdag rákos étel kókusztejjel és zöld chilit használva

Chingri malai kókusztejjel

A Chingri Malai egy tradicionális bengáli étel, amely a kókusztej és a friss rákok finom kombinációját jelenti. Eredetileg a tengerparti régiókban készítették, ahol a friss rákok bőségesen rendelkezésre álltak. Az étel a kókusz gazdag ízét ötvözi a rákok édes húsával, és a fűszerek segítségével igazán különleges ízélményt biztosít. Képzeld el, hogy a kókusztej és a rákok finom aromái egyesülnek, miközben az étel elkészül, és egy egzotikus, meleg illatot áraszt a konyhában.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Piros rák
400 ml Kókusztej
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 ek. Ginger (friss gyömbér)
2 db Zöld chili
1 tk. Kurkumapor
1 tk.
0.5 tk. Bors
2 ek. Olaj
1 ek. Cilantro (friss koriander)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A rákokat tisztítsd meg, és vágd le a fejüket, ha szükséges. A házukat is távolítsd el, majd tedd félre.

    A friss rákok a legjobbak ehhez az ételhez, hiszen finomabbak és ízletesebbek.

    2

    A hagymát, fokhagymát és gyömbért apróra vágd, a zöld chili pedig szeleteld fel.

    Ha szereted a csípősebb ízeket, nyugodtan használhatsz több zöld chilit.

    3

    Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olajat. Add hozzá az apróra vágott hagymát, fokhagymát, gyömbért és zöld chilit, majd pirítsd őket 3-4 percig, amíg illatosak lesznek.

    Folyamatosan keverd a hozzávalókat, hogy ne égjenek meg, és ne veszítsenek az ízükkel.

    4

    Add hozzá a kurkumát, a sót és a borsot, majd keverd össze alaposan, hogy a fűszerek egyenletesen eloszoljanak.

    A kurkuma adja meg az étel jellegzetes színét és ízét, ezért érdemes frissen használni!

    5

    Öntsd hozzá a kókusztejet, és forrald fel. Miután felforrt, tedd bele a rákokat, és főzd őket kb. 5-7 percig, amíg teljesen meg nem főnek.

    A rákoknak elég 5-7 perc, hogy tökéletesen átsüljenek, ne főzd őket túl sokáig, hogy ne száradjanak ki.

    6

    Amikor a rákok megfőttek, vegyük le a tűzről, és szórjuk meg friss korianderrel. Tálaljuk melegen, basmati rizzsel vagy naan kenyérrel.