Chirashi tĂĄl bambuszrĂŒggyel Ă©s friss zöldsĂ©gekkel tĂĄlalva

Chirashi bambuszrĂŒggyel

A Chirashi bambuszrĂŒggyel egy kĂŒlönleges japĂĄn Ă©tel, amely a tradicionĂĄlis chirashi sushi elemeit ötvözi a bambuszrĂŒgy gazdag Ă­zĂ©vel. Az Ă©tel rizs alapĂș, Ă©s friss zöldsĂ©gekkel, mint uborka Ă©s tonhal, van tĂĄlalva. A bambuszrĂŒgy friss, ropogĂłs textĂșrĂĄt ad az Ă©telnek, miközben a Tosazu szĂłsz, amely az Ă©tel egyik fƑ fƱszere, Ă©des-savanyĂș Ă­zt ad hozzĂĄ. A Chirashi bambuszrĂŒggyel nemcsak Ă­zletes, hanem rendkĂ­vĂŒl frissĂ­tƑ Ă©tkezĂ©si lehetƑsĂ©g is.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
480 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 2
⭕ 200 g Friss tonhal (sushira)
⭕ 200 g Rizs
⭕ 3 ek. Rizsecet
⭕ 1 tk. Cukor
⭕ 0.5 tk. Só
⭕ 100 g BambuszrĂŒgy
⭕ 1 tk. Törött szezĂĄmmag
⭕ 1 db Friss uborka
⭕ 2 ek. Tosazu szósz

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    SzĂłjaSzĂłja

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst alaposan mosd meg, majd fƑzd meg a szokĂĄsos mĂłdon. Ha kĂ©sz, hagyd kihƱlni.

    A rizs legyen enyhĂ©n ragacsos, hogy jĂłl tapadjon a többi összetevƑhöz.

    2

    A rizsecetet, cukrot és sót egy kis edényben melegítsd össze, amíg a cukor fel nem oldódik.

    A keveréket ne forrald, csak melegítsd fel, hogy elolvadjon a cukor. A keverék adja meg a rizs savanykås ízét.

    3

    A kész rizst egy tålba helyezd, és öntsd rå a kész ecetes keveréket. Jól keverd össze, hogy a rizs minden egyes szemét åtjårja az íz.

    A rizs hƱlĂ©sĂ©vel egyre jobb lesz az Ă­ze, Ă­gy nem kell tĂșl gyorsan tĂĄlalni, hagyjuk egy kicsit pihenni.

    4

    A tonhalat vågd vékony szeletekre, vagy ha szeretnéd, kisebb kockåkra is våghatod.

    A tonhal legyen friss, Ă©s sushira alkalmas minƑsĂ©gƱ, hogy Ă©lvezetes legyen az Ă©tel.

    5

    A bambuszrĂŒgyet hĂĄmozd meg, Ă©s vĂĄgd vĂ©kony szeletekre vagy csĂ­kokra.

    A bambuszrĂŒgy termĂ©szetes Ă­ze remekĂŒl illik a tonhalhoz Ă©s a többi zöldsĂ©ghez.

    6

    Az uborkåt håmozd meg, majd vågd vékony szeletekre vagy julienne-re.

    Ne vĂĄgd tĂșl vastagra, hogy jĂłl passzoljon a többi hozzĂĄvalĂłhoz.

    7

    A tĂĄlalĂĄshoz egy tĂĄlban helyezd el a kihƱlt rizst, majd tedd rĂĄ a szeletelt tonhalat, bambuszrĂŒgyet, uborkĂĄt.

    A tĂĄlalĂĄskor ĂŒgyelj arra, hogy a rizs Ă©s a zöldsĂ©gek szĂ­nesek Ă©s esztĂ©tikusak legyenek.

    8

    Szórd meg törött szezåmmaggal, és törd apróra a nori lapot, majd tedd rå a rizs tetejére.

    A szezåmmag és a nori frissességet adnak az ételnek, míg a nori egy kis umami ízt hoz.

    9

    Öntsd rĂĄ a tosazu szĂłszt, Ă©s mĂĄris kĂ©szen ĂĄll a Chirashi bambuszrĂŒggyel tĂĄlalĂĄsra.

    A tosazu szĂłsz kĂŒlönleges Ă­zt ad, Ă©s egy kis Ă©dessĂ©get hoz a fogĂĄsba.