Chirashi tál bambuszrüggyel és friss zöldségekkel tálalva

Chirashi bambuszrüggyel

A Chirashi bambuszrüggyel egy különleges japán étel, amely a tradicionális chirashi sushi elemeit ötvözi a bambuszrügy gazdag ízével. Az étel rizs alapú, és friss zöldségekkel, mint uborka és tonhal, van tálalva. A bambuszrügy friss, ropogós textúrát ad az ételnek, miközben a Tosazu szósz, amely az étel egyik fő fűszere, édes-savanyú ízt ad hozzá. A Chirashi bambuszrüggyel nemcsak ízletes, hanem rendkívül frissítő étkezési lehetőség is.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
480 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Friss tonhal (sushira)
200 g Rizs
3 ek. Rizsecet
1 tk. Cukor
0.5 tk.
100 g Bambuszrügy
1 tk. Törött szezámmag
1 db Friss uborka
2 ek. Tosazu szósz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst alaposan mosd meg, majd főzd meg a szokásos módon. Ha kész, hagyd kihűlni.

    A rizs legyen enyhén ragacsos, hogy jól tapadjon a többi összetevőhöz.

    2

    A rizsecetet, cukrot és sót egy kis edényben melegítsd össze, amíg a cukor fel nem oldódik.

    A keveréket ne forrald, csak melegítsd fel, hogy elolvadjon a cukor. A keverék adja meg a rizs savanykás ízét.

    3

    A kész rizst egy tálba helyezd, és öntsd rá a kész ecetes keveréket. Jól keverd össze, hogy a rizs minden egyes szemét átjárja az íz.

    A rizs hűlésével egyre jobb lesz az íze, így nem kell túl gyorsan tálalni, hagyjuk egy kicsit pihenni.

    4

    A tonhalat vágd vékony szeletekre, vagy ha szeretnéd, kisebb kockákra is vághatod.

    A tonhal legyen friss, és sushira alkalmas minőségű, hogy élvezetes legyen az étel.

    5

    A bambuszrügyet hámozd meg, és vágd vékony szeletekre vagy csíkokra.

    A bambuszrügy természetes íze remekül illik a tonhalhoz és a többi zöldséghez.

    6

    Az uborkát hámozd meg, majd vágd vékony szeletekre vagy julienne-re.

    Ne vágd túl vastagra, hogy jól passzoljon a többi hozzávalóhoz.

    7

    A tálaláshoz egy tálban helyezd el a kihűlt rizst, majd tedd rá a szeletelt tonhalat, bambuszrügyet, uborkát.

    A tálaláskor ügyelj arra, hogy a rizs és a zöldségek színesek és esztétikusak legyenek.

    8

    Szórd meg törött szezámmaggal, és törd apróra a nori lapot, majd tedd rá a rizs tetejére.

    A szezámmag és a nori frissességet adnak az ételnek, míg a nori egy kis umami ízt hoz.

    9

    Öntsd rá a tosazu szószt, és máris készen áll a Chirashi bambuszrüggyel tálalásra.

    A tosazu szósz különleges ízt ad, és egy kis édességet hoz a fogásba.