Chirashi tál füstölt halakkal és friss zöldségekkel tálalva

Chirashi füstölt halakkal

A Chirashi füstölt halakkal egy különleges japán étel, amely a tradicionális chirashi sushi elemeit ötvözi a füstölt halak gazdag ízével. Az étel rizs alapú, és friss zöldségekkel, mint avokádó és uborka, van tálalva, amelyek harmonikusan kiegészítik a rizses alapot. A füstölt halak gazdag íze és a Tosazu szósz édes-savanyú íze egyedivé teszi az ételt. A Chirashi füstölt halakkal nemcsak ízletes, hanem rendkívül frissítő étkezési lehetőség is.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
100 g Füstölt lazac
100 g Füstölt makréla
200 g Rizs
3 ek. Rizsecet
1 tk. Cukor
0.5 tk.
1 db Friss uborka
1 db Friss avokádó
1 tk. Törött szezámmag
2 ek. Tosazu szósz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst alaposan mosd meg, majd főzd meg a szokásos módon. Ha kész, hagyd kihűlni.

    A rizs legyen enyhén ragacsos, hogy jól tapadjon a többi összetevőhöz.

    2

    A rizsecetet, cukrot és sót egy kis edényben melegítsd össze, amíg a cukor fel nem oldódik.

    A keveréket ne forrald, csak melegítsd fel, hogy elolvadjon a cukor. A keverék adja meg a rizs savanykás ízét.

    3

    A kész rizst egy tálba helyezd, és öntsd rá a kész ecetes keveréket. Jól keverd össze, hogy a rizs minden egyes szemét átjárja az íz.

    A rizs hűlésével egyre jobb lesz az íze, így nem kell túl gyorsan tálalni, hagyjuk egy kicsit pihenni.

    4

    A füstölt lazacot és a füstölt makrélát vágd vékony szeletekre vagy csíkokra.

    A füstölt halak gazdag íze remekül kiegészíti a rizs savanykás ízét.

    5

    Az uborkát hámozd meg, majd vágd vékony szeletekre vagy julienne-re.

    Ne vágd túl vastagra, hogy jól passzoljon a többi hozzávalóhoz.

    6

    Az avokádót vágd félbe, távolítsd el a magját, és vágd vékony szeletekre.

    Az avokádó édes íze remekül kiegészíti a füstölt halak sósságát.

    7

    A tálaláshoz egy tálban helyezd el a kihűlt rizst, majd tedd rá a szeletelt füstölt halakat, uborkát és avokádót.

    A tálaláskor ügyelj arra, hogy a rizs és a zöldségek színesek és esztétikusak legyenek.

    8

    Szórd meg törött szezámmaggal, és törd apróra a nori lapot, majd tedd rá a rizs tetejére.

    A szezámmag és a nori frissességet adnak az ételnek, míg a nori egy kis umami ízt hoz.

    9

    Öntsd rá a tosazu szószt, és máris készen áll a Chirashi füstölt halakkal tálalásra.

    A tosazu szósz különleges ízt ad, és egy kis édességet hoz a fogásba.