Chirashi tál japán mustárral és friss zöldségekkel tálalva

Chirashi japán mustárral

A Chirashi japán mustárral egy különleges japán étel, amely a tradicionális chirashi sushi elemeit ötvözi a japán mustár (karashi) erőteljes ízével. Az étel rizs alapú, és friss tonhallal és uborkával van tálalva, amelyek harmonikusan kiegészítik a rizses alapot. A karashi, vagy japán mustár, pikáns, éles íze izgalmasan kontrázza a lágy rizst és a friss zöldségeket. A Chirashi japán mustárral nemcsak ízletes, hanem rendkívül frissítő étkezési lehetőség is.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
470 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Friss tonhal (sushira)
200 g Rizs
3 ek. Rizsecet
1 tk. Cukor
0.5 tk.
1 tk. Japán mustár (karashi)
1 tk. Törött szezámmag
1 db Friss uborka
2 ek. Tosazu szósz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst alaposan mosd meg, majd főzd meg a szokásos módon. Ha kész, hagyd kihűlni.

    A rizs legyen enyhén ragacsos, hogy jól tapadjon a többi összetevőhöz.

    2

    A rizsecetet, cukrot és sót egy kis edényben melegítsd össze, amíg a cukor fel nem oldódik.

    A keveréket ne forrald, csak melegítsd fel, hogy elolvadjon a cukor. A keverék adja meg a rizs savanykás ízét.

    3

    A kész rizst egy tálba helyezd, és öntsd rá a kész ecetes keveréket. Jól keverd össze, hogy a rizs minden egyes szemét átjárja az íz.

    A rizs hűlésével egyre jobb lesz az íze, így nem kell túl gyorsan tálalni, hagyjuk egy kicsit pihenni.

    4

    A tonhalat vágd vékony szeletekre, vagy ha szeretnéd, kisebb kockákra is vághatod.

    A tonhal legyen friss, és sushira alkalmas minőségű, hogy élvezetes legyen az étel.

    5

    Az uborkát hámozd meg, majd vágd vékony szeletekre vagy julienne-re.

    Ne vágd túl vastagra, hogy jól passzoljon a többi hozzávalóhoz.

    6

    A tálaláshoz egy tálban helyezd el a kihűlt rizst, majd tedd rá a szeletelt tonhalat és uborkát.

    A tálaláskor ügyelj arra, hogy a rizs és a zöldségek színesek és esztétikusak legyenek.

    7

    A japán mustárt (karashi) keverd el a tosazu szósszal, és add hozzá a rizs tetejére.

    A karashi íze nagyon erős, így ha nem szereted túl pikánsan, csökkentsd a mennyiségét.

    8

    Szórd meg törött szezámmaggal, és törd apróra a nori lapot, majd tedd rá a rizs tetejére.

    A szezámmag és a nori frissességet adnak az ételnek, míg a nori egy kis umami ízt hoz.