Chirashi tál mangóval és friss zöldségekkel tálalva

Chirashi mangóval

A Chirashi mangóval egy könnyed, friss japán étel, amely tökéletes választás mindazok számára, akik egy könnyed étkezésre vágynak. Az étel rizs alapú, és friss tonhallal, mangóval és zöldségekkel van tálalva, amelyek harmonikusan kiegészítik a rizses alapot. A Tosazu szósz, amely az étel egyik fő fűszere, édes-savanyú ízt ad hozzá, így minden falat egy igazi ízbomba. A Chirashi mangóval nemcsak ízletes, hanem rendkívül frissítő étkezési lehetőség is.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Friss tonhal (sushira)
200 g Rizs
3 ek. Rizsecet
1 tk. Cukor
0.5 tk.
1 db Mangó
1 ek. Wasabi
1 tk. Törött szezámmag
1 db Friss uborka
2 ek. Tosazu szósz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst alaposan mosd meg, majd főzd meg a szokásos módon. Ha kész, hagyd kihűlni.

    A rizs legyen enyhén ragacsos, hogy jól tapadjon a többi összetevőhöz.

    2

    A rizsecetet, cukrot és sót egy kis edényben melegítsd össze, amíg a cukor fel nem oldódik.

    A keveréket ne forrald, csak melegítsd fel, hogy elolvadjon a cukor. A keverék adja meg a rizs savanykás ízét.

    3

    A kész rizst egy tálba helyezd, és öntsd rá a kész ecetes keveréket. Jól keverd össze, hogy a rizs minden egyes szemét átjárja az íz.

    A rizs hűlésével egyre jobb lesz az íze, így nem kell túl gyorsan tálalni, hagyjuk egy kicsit pihenni.

    4

    A tonhalat vágd vékony szeletekre, vagy ha szeretnéd, kisebb kockákra is vághatod.

    A tonhal legyen friss, és sushira alkalmas minőségű, hogy élvezetes legyen az étel.

    5

    A mangót hámozd meg, vágd félbe, távolítsd el a magját, majd vágd vékony szeletekre.

    A mangó édes íze remekül kiegészíti a tonhal sós ízét, és frissességet ad az ételnek.

    6

    Az uborkát hámozd meg, majd vágd vékony szeletekre vagy julienne-re.

    Ne vágd túl vastagra, hogy jól passzoljon a többi hozzávalóhoz.

    7

    A tálaláshoz egy tálban helyezd el a kihűlt rizst, majd tedd rá a szeletelt tonhalat, mangót, uborkát és egy kis wasabit.

    A wasabi mennyiségét saját ízlésed szerint állíthatod be – ha nem szereted túl erősen, kevesebbet is használhatsz.

    8

    Szórd meg törött szezámmaggal, és törd apróra a nori lapot, majd tedd rá a rizs tetejére.

    A szezámmag és a nori frissességet adnak az ételnek, míg a nori egy kis umami ízt hoz.

    9

    Öntsd rá a tosazu szószt, és máris készen áll a Chirashi mangóval tálalásra.

    A tosazu szósz különleges ízt ad, és egy kis édességet hoz a fogásba.