A lisztet tedd egy nagy tálba, majd készíts egy kis mélyedést a közepére. Morzsold bele az élesztőt és add hozzá a cukrot. Öntsd rá a langyos vizet és hagyd állni 5-10 percig, hogy az élesztő felfusson.
A víz hőmérséklete legyen langyos, se nem túl hideg, se nem túl meleg, mert a túl meleg víz elpusztíthatja az élesztőt.
Miután az élesztő felfutott, add hozzá az olívaolajat és a sót. Keverd el, majd gyúrd össze a tésztát, amíg sima és rugalmas nem lesz.
A tésztát alaposan gyúrd át, legalább 8-10 percig, hogy a glutén megfelelően kifejlődjön, és a focaccia szép, levegős legyen.
Formálj a tésztából egy gömböt, tedd vissza a tálba, és letakarva hagyd pihenni egy meleg helyen körülbelül 1 órán keresztül, amíg duplájára nem nő.
A tálat kend ki egy kevés olívaolajjal, hogy a tészta ne ragadjon le. A tálat takard le konyharuhával vagy folpackkal, hogy a tészta ne száradjon ki.
Amikor a tészta megkelt, nyújtsd ki 2-3 cm vastagságúra. Tedd egy olívaolajjal kikent tepsibe.
A tésztát finoman nyújtsd ki, ne nyomkodd nagyon, hogy a benne lévő levegő ne távozzon.
A chorizo kolbászt vágd vékony szeletekre, a parmezánt reszeld le.
A chorizo kolbászt minél vékonyabbra vágd, hogy könnyen átsüljön a sütőben.
A tésztára helyezd el egyenletesen a chorizo szeleteket, majd szórd meg a reszelt parmezán sajttal.
A chorizót és a parmezánt egyenletesen oszlasd el a tésztán, hogy mindenhol legyen belőle.
Előmelegített 220°C-os sütőben süsd 20-25 percig, amíg a focaccia aranybarna és ropogós lesz.
A sütési idő sütőfüggő lehet, ezért figyelj rá, hogy a focaccia ne égjen meg. Ha túl gyorsan barnulna, takard le alufóliával.
Sütés után hagyd hűlni 10 percig, majd szeleteld fel és tálald.
A hűlés után könnyebben szeletelhető a focaccia, és az ízek is jobban összeérnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.