Chorizós és parmezános focaccia tálalva

Chorizós és parmezános focaccia

A focaccia az olasz konyha egyik legismertebb pékáruja, amely a mediterrán ízek szerelmeseinek kedvelt étkezése. A chorizó és parmezán tökéletesen illeszkednek a lágy, olívaolajos tésztához, egy igazán gazdag ízharmóniát alkotva. Ez az étel tökéletes köretként vagy könnyed vacsoraként, egy friss salátával tálalva.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 45 perc
320 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
500 g Liszt
20 g Friss élesztő
300 ml Meleg víz
30 ml Oliváraj
1 tk.
1 tk. Cukor
100 g Chorizo kolbász
100 g Parmezán sajt

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet tedd egy nagy tálba, majd készíts egy kis mélyedést a közepére. Morzsold bele az élesztőt és add hozzá a cukrot. Öntsd rá a langyos vizet és hagyd állni 5-10 percig, hogy az élesztő felfusson.

    A víz hőmérséklete legyen langyos, se nem túl hideg, se nem túl meleg, mert a túl meleg víz elpusztíthatja az élesztőt.

    2

    Miután az élesztő felfutott, add hozzá az olívaolajat és a sót. Keverd el, majd gyúrd össze a tésztát, amíg sima és rugalmas nem lesz.

    A tésztát alaposan gyúrd át, legalább 8-10 percig, hogy a glutén megfelelően kifejlődjön, és a focaccia szép, levegős legyen.

    3

    Formálj a tésztából egy gömböt, tedd vissza a tálba, és letakarva hagyd pihenni egy meleg helyen körülbelül 1 órán keresztül, amíg duplájára nem nő.

    A tálat kend ki egy kevés olívaolajjal, hogy a tészta ne ragadjon le. A tálat takard le konyharuhával vagy folpackkal, hogy a tészta ne száradjon ki.

    4

    Amikor a tészta megkelt, nyújtsd ki 2-3 cm vastagságúra. Tedd egy olívaolajjal kikent tepsibe.

    A tésztát finoman nyújtsd ki, ne nyomkodd nagyon, hogy a benne lévő levegő ne távozzon.

    5

    A chorizo kolbászt vágd vékony szeletekre, a parmezánt reszeld le.

    A chorizo kolbászt minél vékonyabbra vágd, hogy könnyen átsüljön a sütőben.

    6

    A tésztára helyezd el egyenletesen a chorizo szeleteket, majd szórd meg a reszelt parmezán sajttal.

    A chorizót és a parmezánt egyenletesen oszlasd el a tésztán, hogy mindenhol legyen belőle.

    7

    Előmelegített 220°C-os sütőben süsd 20-25 percig, amíg a focaccia aranybarna és ropogós lesz.

    A sütési idő sütőfüggő lehet, ezért figyelj rá, hogy a focaccia ne égjen meg. Ha túl gyorsan barnulna, takard le alufóliával.

    8

    Sütés után hagyd hűlni 10 percig, majd szeleteld fel és tálald.

    A hűlés után könnyebben szeletelhető a focaccia, és az ízek is jobban összeérnek.