A csirkemellet vágd kis kockákra, sózd és borsozd meg. A zöldségeket hámozd meg és aprítsd fel: a burgonyát és sárgarépát kockázd, a zellert és hagymát szeleteld.
A zöldségek egyenletes darabolása segít abban, hogy egyszerre főjenek meg, így minden falat tökéletes lesz.
Egy nagy lábasban olvaszd meg a vajat, majd pirítsd meg benne a hagymát üvegesre. Add hozzá a csirkekockákat, és fehéredésig süsd őket.
Ne zsúfold túl a lábast – így szépen lepirul a csirke, nem párolódik.
Szórd meg liszttel, keverd át, majd öntsd fel az alaplével. Add hozzá a répát, burgonyát és zellert, majd főzd közepes lángon kb. 15 percig, amíg a zöldségek félig megpuhulnak.
A liszt segít besűríteni a levest, de jól keverd el, hogy ne maradjanak csomók.
Add hozzá a kukoricát és a tejszínt, majd főzd további 10 percig, amíg minden teljesen megpuhul és az ízek összeérnek.
Ha krémesebb állagot szeretnél, botmixerrel turmixolj le egy keveset a levesből, de ne az egészet.
Kóstold meg, és szükség esetén ízesítsd még sóval, borssal. Friss petrezselyemmel megszórva, ropogós kenyérrel tálald.
A chowder tálalás előtt 5-10 perc pihenést igényel – ekkorra válik igazán selymessé és ízletessé.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.