Chowder rákokkal, gazdag tejszínes leves tenger gyümölcseivel

Chowder rákokkal

A chowder egy klasszikus amerikai leves, amely tenger gyümölcseivel, például rákokkal is készíthető. A chowder rákokkal a gazdag és krémes levesek egyik legnépszerűbb változata, amely a friss rákok ízét emeli ki a tejszínes alapban. Ez az étel tökéletes választás a tenger gyümölcsei kedvelőinek, és ideális a hideg hónapokra, amikor valami igazán laktató, mégis ínycsiklandó ételt keresünk.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 55 perc
900 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Rákok
1 db Hagyma
2 db Sárgarépa
3 gerezd Fokhagyma
200 g Zöldbab
1 l Alaplé
250 ml Tejszín
2 ek. Olaj
1 tk.
1 tk. Bors
0.5 tk. Cayenne bors
1 ek. Petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A rákokat megtisztítom, és a húsát kiveszem a héjából. A hagymát, sárgarépát és fokhagymát apróra vágom.

    A rákok húsát gyorsan és finoman kell kezelni, hogy ne veszítsenek el a textúrájukból.

    2

    Egy nagy lábasban forrósítom az olajat, majd hozzáadom az apróra vágott hagymát, sárgarépát és fokhagymát. Pár percig pirítom, amíg megpuhulnak.

    Ne pirítsd túl sokáig a zöldségeket, mert a pirítás túlzott ízt adhat. Addig pirítsd őket, amíg üvegesednek.

    3

    Hozzáadom a zöldbabokat, és alaposan elkeverem. Öntöm az alaplevet, és főzöm 15-20 percig.

    A zöldbab gyorsan megpuhul, ügyelj, hogy ne főzd túl.

    4

    Hozzáadom a tejszínt, sót, borsot és cayenne borsot, majd hagyom, hogy a chowder még 5-7 percig főjön.

    A cayenne bors egy kis csípősséget ad a chowdernek, de ha nem szereted a csípős ízeket, elhagyhatod.

    5

    A rákokat hozzáadom a chowderhez, és alaposan elkeverem. Főzöm 5-7 percig, hogy a rákok teljesen átsüljenek.

    A rákokat ne főzd túl sokáig, mert akkor kemények lehetnek. Amikor megváltozik a színük, készen vannak.

    6

    Tálalás előtt frissen petrezselyemmel díszítem a chowdert.

    Friss petrezselyem ad egy kis frissességet és színt a gazdag chowderhez.