A rákokat megtisztítom, és a húsát kiveszem a héjából. A hagymát, sárgarépát és fokhagymát apróra vágom.
A rákok húsát gyorsan és finoman kell kezelni, hogy ne veszítsenek el a textúrájukból.
Egy nagy lábasban forrósítom az olajat, majd hozzáadom az apróra vágott hagymát, sárgarépát és fokhagymát. Pár percig pirítom, amíg megpuhulnak.
Ne pirítsd túl sokáig a zöldségeket, mert a pirítás túlzott ízt adhat. Addig pirítsd őket, amíg üvegesednek.
Hozzáadom a zöldbabokat, és alaposan elkeverem. Öntöm az alaplevet, és főzöm 15-20 percig.
A zöldbab gyorsan megpuhul, ügyelj, hogy ne főzd túl.
Hozzáadom a tejszínt, sót, borsot és cayenne borsot, majd hagyom, hogy a chowder még 5-7 percig főjön.
A cayenne bors egy kis csípősséget ad a chowdernek, de ha nem szereted a csípős ízeket, elhagyhatod.
A rákokat hozzáadom a chowderhez, és alaposan elkeverem. Főzöm 5-7 percig, hogy a rákok teljesen átsüljenek.
A rákokat ne főzd túl sokáig, mert akkor kemények lehetnek. Amikor megváltozik a színük, készen vannak.
Tálalás előtt frissen petrezselyemmel díszítem a chowdert.
Friss petrezselyem ad egy kis frissességet és színt a gazdag chowderhez.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.