Chupe de mariscos, tengeri herkentyűs leves, tejföllel és friss zöldségekkel

Chupe de mariscos

A Chupe de Mariscos egy hagyományos latin-amerikai étel, amelyet különösen Peruban és más part menti országokban készítenek. Az étel gazdag tengeri ízekben, és a tejfölös alap különlegessé teszi. A Chupe de Mariscos tökéletes egytálétel, amely minden falatban megmutatja a tenger frissességét és ízét. Ezt az ételt gyakran tálalják családi összejöveteleken vagy ünnepi vacsorák alkalmával, hiszen egyszerre laktató és ínycsiklandó.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Félig főtt tengeri herkentyű (garnélarák, kagyló, stb.)
2 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
2 db Paradicsom
200 g Kukorica (konzerv vagy friss)
250 ml Tej
100 g Tejföl
2 db Krumpli
2 ek. Vaj
2 szál Zöldhagyma
1 ág Friss koriander
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A hagymát és fokhagymát hámozd meg, és apróra vágd. A paradicsomot is vágd fel kis kockákra.

    A paradicsomot először áztasd forró vízbe pár másodpercig, majd könnyen lehúzhatod a héját.

    2

    Egy nagy fazékban melegítsd fel a vajat, és add hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Pirítsd őket üvegesre.

    Ha a fokhagymát túl sokáig pirítod, megéghet, és keserűvé válik, ezért ügyelj rá, hogy csak finoman piruljon.

    3

    Add hozzá a felvágott paradicsomot, és párold 5 percig, amíg a paradicsom levet enged.

    Ha szeretnél egy sűrűbb levest, párold a paradicsomot hosszabb ideig, hogy a levét jobban elpárologtasd.

    4

    A krumplit hámozd meg és vágd kis kockákra, majd add hozzá a fazékhoz. Öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje, és főzd 10 percig, amíg a krumpli megpuhul.

    A krumpli gyorsabban megpuhul, ha apróbb kockákra vágod.

    5

    Miután a krumpli megpuhult, add hozzá a tengeri herkentyűket és a kukoricát. Főzd még 5 percig.

    Ha a tengeri herkentyűk frissen vannak, ügyelj arra, hogy ne főzd őket túl sokáig, mert megkeményedhetnek.

    6

    Öntsd hozzá a tejet és a tejfölt, és keverd össze. Sózd, borsozd ízlés szerint, és hagyd egyet forrni, hogy a levest jól összeszívja az íz.

    A tej és tejföl lágyítja a leves ízét, és krémesebb állagot ad neki.

    7

    Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel és zöldhagymával. Tálald frissen és melegen.

    A koriander és zöldhagyma frissessége és íze jól illik az ételhez, így érdemes bőségesen használni.