Készítsd elő a hozzávalókat: mérd ki a mandulalisztet, porcukrot és a tojásfehérjét.
A macaron készítésénél a pontos mérés nagyon fontos a sikerhez, ezért használj digitális mérleget.
Egy tálban keverd össze a mandulalisztet és a porcukrot. Az egész keveréket egy szitán átpasszírozd, hogy ne maradjanak benne darabos részek.
A szitálás elengedhetetlen a sima macaron felület eléréséhez.
A tojásfehérjét egy keverőtálban kezd el habbá verni, majd fokozatosan add hozzá a granulált cukrot. Addig verjük, amíg kemény csúcsokat nem képez, és fényes lesz.
A tojásfehérje legyen szobahőmérsékletű. A kemény hab elengedhetetlen a macaronok sikeréhez.
A mandulalisztes-porcukros keveréket óvatosan forgatva add hozzá a felvert tojásfehérjéhez. Ne keverd túl, hogy ne essen össze a hab.
Ez a legkritikusabb lépés! A keverésnek óvatosnak és határozottnak kell lennie. A cél a 'lava-like' állag elérése, amikor a tészta lassan folyik a spatuláról.
A masszát egy sütőpapíros tepsire adagold, használj egy habzsákot a tökéletes kör alakú macaronok kialakításához.
Használj sablont a sütőpapír alatt, hogy egyforma méretű macaronokat kapj. A habzsákot tartsd függőlegesen és nyomd egyenletesen.
Hagyd a kész macaronokat szobahőmérsékleten pihenni 30-60 percig, hogy a tetejük egy vékony kérget képezzen.
A pihentetés nagyon fontos! A macaronoknak kérget kell képezniük, különben nem lesz 'lábuk' sütés közben.
Melegítsd elő a sütőt 150 °C-ra (légkeveréses), majd süsd a macaronokat 12-15 percig. Az aljuknak könnyen el kell válniuk a sütőpapírtól.
A sütési idő és hőmérséklet sütőfüggő! Ha a macaronok túl gyorsan barnulnak, csökkentsd a hőmérsékletet. Ha nem kelnek meg, növeld a hőmérsékletet.
A citromos töltelékhez reszeld le a citrom héját, majd a citrom levét keverd össze a vajjal és tejszínnel. Olvaszd meg a fehér csokoládét vízgőz felett, majd add hozzá a citromos keveréket.
A citromhéjat csak a sárga részéből reszeld, mert a fehér része keserű lehet.
Keverd simára a citromos-fehér csokoládé ganache-t, majd hagyd kihűlni.
A ganache-t hagyd teljesen kihűlni, hogy könnyebb legyen vele dolgozni.
A kihűlt macaronokat töltsd meg a citromos ganache-sal, majd a tetejüket zárd le egy másik macaronnal.
A töltelék ne legyen túl sok, mert kifolyhat a macaronok közül. Használj habzsákot a pontosabb adagoláshoz.
A kész macaronokat hagyd pihenni egy-két órát, hogy az ízek összeérjenek.
A pihentetés segít, hogy a macaronok ízei jobban összeérjenek és a textúrájuk is javuljon.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.