Citromos macaron tálalva

Citromos macaron

A macaron története Franciaországban kezdődött, és azóta világszerte elterjedt. A francia édességek közül a macaron talán az egyik legnépszerűbb. A citromos változat a friss gyümölcsök és a finom csokoládé kombinációját hozza el a desszertkedvelők számára. Ez a citrusos édesség frissítő ízével ideális választás egy nyári desszerthez. A citromos macaronok a legjobb, ha egy-két órát pihennek, hogy az ízek összeérjenek, így minden falat egy igazi élvezet.

Előkészület 40 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 55 perc
180 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
150 g Mandulaliszt
150 g Porcukor
120 g Tojáshab
50 g Granulált cukor
2 ek. Citromlé
1 db Citromhéj
60 g Vaj
50 ml Tejszín
100 g Fehér csokoládé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő a hozzávalókat: mérd ki a mandulalisztet, porcukrot és a tojásfehérjét.

    A macaron készítésénél a pontos mérés nagyon fontos a sikerhez, ezért használj digitális mérleget.

    2

    Egy tálban keverd össze a mandulalisztet és a porcukrot. Az egész keveréket egy szitán átpasszírozd, hogy ne maradjanak benne darabos részek.

    A szitálás elengedhetetlen a sima macaron felület eléréséhez.

    3

    A tojásfehérjét egy keverőtálban kezd el habbá verni, majd fokozatosan add hozzá a granulált cukrot. Addig verjük, amíg kemény csúcsokat nem képez, és fényes lesz.

    A tojásfehérje legyen szobahőmérsékletű. A kemény hab elengedhetetlen a macaronok sikeréhez.

    4

    A mandulalisztes-porcukros keveréket óvatosan forgatva add hozzá a felvert tojásfehérjéhez. Ne keverd túl, hogy ne essen össze a hab.

    Ez a legkritikusabb lépés! A keverésnek óvatosnak és határozottnak kell lennie. A cél a 'lava-like' állag elérése, amikor a tészta lassan folyik a spatuláról.

    5

    A masszát egy sütőpapíros tepsire adagold, használj egy habzsákot a tökéletes kör alakú macaronok kialakításához.

    Használj sablont a sütőpapír alatt, hogy egyforma méretű macaronokat kapj. A habzsákot tartsd függőlegesen és nyomd egyenletesen.

    6

    Hagyd a kész macaronokat szobahőmérsékleten pihenni 30-60 percig, hogy a tetejük egy vékony kérget képezzen.

    A pihentetés nagyon fontos! A macaronoknak kérget kell képezniük, különben nem lesz 'lábuk' sütés közben.

    7

    Melegítsd elő a sütőt 150 °C-ra (légkeveréses), majd süsd a macaronokat 12-15 percig. Az aljuknak könnyen el kell válniuk a sütőpapírtól.

    A sütési idő és hőmérséklet sütőfüggő! Ha a macaronok túl gyorsan barnulnak, csökkentsd a hőmérsékletet. Ha nem kelnek meg, növeld a hőmérsékletet.

    8

    A citromos töltelékhez reszeld le a citrom héját, majd a citrom levét keverd össze a vajjal és tejszínnel. Olvaszd meg a fehér csokoládét vízgőz felett, majd add hozzá a citromos keveréket.

    A citromhéjat csak a sárga részéből reszeld, mert a fehér része keserű lehet.

    9

    Keverd simára a citromos-fehér csokoládé ganache-t, majd hagyd kihűlni.

    A ganache-t hagyd teljesen kihűlni, hogy könnyebb legyen vele dolgozni.

    10

    A kihűlt macaronokat töltsd meg a citromos ganache-sal, majd a tetejüket zárd le egy másik macaronnal.

    A töltelék ne legyen túl sok, mert kifolyhat a macaronok közül. Használj habzsákot a pontosabb adagoláshoz.

    11

    A kész macaronokat hagyd pihenni egy-két órát, hogy az ízek összeérjenek.

    A pihentetés segít, hogy a macaronok ízei jobban összeérjenek és a textúrájuk is javuljon.