A mandulalisztet és a porcukrot szitáld össze egy tálban. A tojásfehérjéket verd kemény habbá, majd fokozatosan add hozzá a kristálycukrot, amíg fényes, stabil habot nem kapsz.
A mandulaliszt és porcukor átszitálása nagyon fontos a sima felületű macaronokhoz. A tojásfehérjének teljesen zsírmentesnek kell lennie, hogy a hab stabil legyen.
A tojáshabhoz óvatosan keverd hozzá a mandulalisztes keveréket és a reszelt citromhéjat, hogy a massza homogén és selymes legyen. Ügyelj arra, hogy ne keverd túl, mert a macaronok nem fognak megfelelően megemelkedni.
A 'macaronage' a legfontosabb lépés. A cél az, hogy a massza lassan folyjon le a spatuláról, mint a láva. Ha túlkevered, a macaronok laposak lesznek és nem lesz lábuk.
Habzsák segítségével egyenletes méretű köröket nyomj egy sütőpapírral bélelt tepsire. Hagyd őket pihenni 30 percig, hogy a tetejük megszáradjon.
Használj sablont a sütőpapír alatt, hogy egyforma méretű macaronokat készíts. Pihentetés közben a macaronok tetején egy vékony hártya képződik, ami elengedhetetlen a 'láb' kialakulásához.
Előmelegített sütőben, 150°C-on süsd a macaronokat 12-15 percig, amíg kívül enyhén roppanósak, belül pedig puhák maradnak.
A sütési idő és hőmérséklet sütőfüggő! Ha a macaronok túl gyorsan barnulnak, csökkentsd a hőmérsékletet. Ha nem kelnek meg, növeld a hőmérsékletet.
A töltelékhez melegítsd fel a tejszínt, majd öntsd rá az apróra tört fehércsokoládéra. Keverd addig, amíg teljesen fel nem olvad.
A tejszínt ne forrald fel, csak melegítsd meg. A fehércsokoládé könnyen megég, ezért figyelj rá.
Add hozzá a frissen facsart citromlevet és az apróra vágott mentát. Keverd jól össze, majd hagyd hűlni, hogy besűrűsödjön.
A mentát csak közvetlenül a hozzáadás előtt vágd apróra, hogy ne barnuljon meg.
Amikor a csokoládés-citromos krém besűrűsödött, egy kanál vagy habzsák segítségével töltsd meg a macaronok egyik felét a krémmel, és helyezz rá egy másik macaron héjat, hogy szendvicset alkoss.
A töltelék ne legyen túl sok, mert kifolyhat a macaronok közül. Használj habzsákot a pontosabb adagoláshoz.
Helyezd a kész macaronokat egy tálra, és hagyd őket néhány órát pihenni a hűtőben, hogy az ízek jól összeérjenek.
A pihentetés segít, hogy a macaronok ízei jobban összeérjenek és a textúrájuk is javuljon.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.