Citromos-mentás macaronok tálalva

Citromos-mentás macaron

A macaronok a francia cukrászat egyik legismertebb és legfinomabb alkotásai. Ez a változat a citrom frissítő savanykásságát ötvözi a hűsítő mentával, így egy igazán üdítő és könnyed desszert születik. A citrusos édesség és a menta enyhe frissessége tökéletes harmóniát alkot, amely különösen jól illik a tavaszi és nyári időszakhoz. Egy tökéletes desszert elegáns alkalmakra vagy egy kényeztető délutáni élvezetként.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
280 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 10
150 g Mandulaliszt
150 g Porcukor
3 db Tojásfehérje
50 g Kristálycukor
5 g Citromhéj
20 ml Friss citromlé
50 ml Tejszín
100 g Fehércsokoládé
5 g Friss menta

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A mandulalisztet és a porcukrot szitáld össze egy tálban. A tojásfehérjéket verd kemény habbá, majd fokozatosan add hozzá a kristálycukrot, amíg fényes, stabil habot nem kapsz.

    A mandulaliszt és porcukor átszitálása nagyon fontos a sima felületű macaronokhoz. A tojásfehérjének teljesen zsírmentesnek kell lennie, hogy a hab stabil legyen.

    2

    A tojáshabhoz óvatosan keverd hozzá a mandulalisztes keveréket és a reszelt citromhéjat, hogy a massza homogén és selymes legyen. Ügyelj arra, hogy ne keverd túl, mert a macaronok nem fognak megfelelően megemelkedni.

    A 'macaronage' a legfontosabb lépés. A cél az, hogy a massza lassan folyjon le a spatuláról, mint a láva. Ha túlkevered, a macaronok laposak lesznek és nem lesz lábuk.

    3

    Habzsák segítségével egyenletes méretű köröket nyomj egy sütőpapírral bélelt tepsire. Hagyd őket pihenni 30 percig, hogy a tetejük megszáradjon.

    Használj sablont a sütőpapír alatt, hogy egyforma méretű macaronokat készíts. Pihentetés közben a macaronok tetején egy vékony hártya képződik, ami elengedhetetlen a 'láb' kialakulásához.

    4

    Előmelegített sütőben, 150°C-on süsd a macaronokat 12-15 percig, amíg kívül enyhén roppanósak, belül pedig puhák maradnak.

    A sütési idő és hőmérséklet sütőfüggő! Ha a macaronok túl gyorsan barnulnak, csökkentsd a hőmérsékletet. Ha nem kelnek meg, növeld a hőmérsékletet.

    5

    A töltelékhez melegítsd fel a tejszínt, majd öntsd rá az apróra tört fehércsokoládéra. Keverd addig, amíg teljesen fel nem olvad.

    A tejszínt ne forrald fel, csak melegítsd meg. A fehércsokoládé könnyen megég, ezért figyelj rá.

    6

    Add hozzá a frissen facsart citromlevet és az apróra vágott mentát. Keverd jól össze, majd hagyd hűlni, hogy besűrűsödjön.

    A mentát csak közvetlenül a hozzáadás előtt vágd apróra, hogy ne barnuljon meg.

    7

    Amikor a csokoládés-citromos krém besűrűsödött, egy kanál vagy habzsák segítségével töltsd meg a macaronok egyik felét a krémmel, és helyezz rá egy másik macaron héjat, hogy szendvicset alkoss.

    A töltelék ne legyen túl sok, mert kifolyhat a macaronok közül. Használj habzsákot a pontosabb adagoláshoz.

    8

    Helyezd a kész macaronokat egy tálra, és hagyd őket néhány órát pihenni a hűtőben, hogy az ízek jól összeérjenek.

    A pihentetés segít, hogy a macaronok ízei jobban összeérjenek és a textúrájuk is javuljon.