A sütőt előmelegítjük 180°C-ra, és egy 22 cm-es tortaformát kivajazunk és kilisztezünk.
A forma aljára vágj sütőpapírt, így biztosan nem ragad le a tészta.
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
A tojásfehérjét akkor a legkönnyebb habbá verni, ha teljesen zsírmentes tálat és habverőt használsz.
A tojássárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat és a tejet.
A vajat ne forrón add hozzá, hagyd kicsit hűlni, különben a tojássárgák kicsapódhatnak.
A lisztet, a sütőport és a reszelt citromhéjat egy külön tálban összekeverjük.
A citromhéjat alaposan mosd meg, és csak a sárga részét reszeld le, mert a fehér része keserű.
A száraz hozzávalókat fokozatosan a tojássárgás keverékhez adjuk, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét, hogy a tészta könnyű és levegős maradjon.
A tojásfehérjét mindig alulról felfelé, körkörös mozdulatokkal forgasd bele, hogy ne törjön össze a hab.
A tésztát a kivajazott tortaformába öntjük, és egy spatulával egyenletesen eloszlatjuk benne.
A formát párszor ütögesd az asztalhoz, hogy a tészta egyenletesen elterüljön, és a légbuborékok távozzanak.
A formát az előmelegített sütőbe helyezzük, és kb. 35-40 percig sütjük, amíg aranybarnára sül. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.
Ha a torta teteje túl gyorsan barnulna, takard le alufóliával.
A megsült tortát kivesszük a sütőből, hagyjuk teljesen kihűlni, majd középen kettévágjuk.
A tortát csak akkor vágd ketté, ha teljesen kihűlt, különben könnyen törik.
Elkészítjük a vaníliás krémet: a pudingport a tejszínnel sűrű krémmé főzzük, majd hűlni hagyjuk.
A krémbe keverhetsz egy kevés vajat is, ha még gazdagabb ízt szeretnél.
A kihűlt krémet a tortalap alsó részére kenjük, majd ráhelyezzük a felső tortalapot.
A krémet egyenletesen oszlasd el a tortalapon, hogy mindenhol ugyanolyan vastag legyen.
A torta tetejét porcukorral megszórjuk, vagy citromos mázzal díszíthetjük.
A citromos mázhoz keverj porcukrot frissen facsart citromlével, amíg sűrű, de folyékony mázat nem kapsz.
Tálalás előtt legalább 1 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Ha van rá időd, akár egy egész éjszakára is hűtőbe teheted, még finomabb lesz!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.