Clafoutis almával, fahéjjal megszórva

Clafoutis almával

A Clafoutis egy hagyományos francia sütemény, amelyet eredetileg cseresznyével készítettek, de manapság számos változata létezik, például almával is. Az alma és a fahéj tökéletes kombinációja adja a sütemény különleges ízét. Ez a recept egyszerű, mégis ínycsiklandó, és tökéletes választás egy délutáni kávé mellé vagy bármelyik ünnepi asztalra.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra
320 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
100 g Liszt
100 g Cukor
250 ml Tej
3 db Tojás
3 db Alma
50 g Vaj
1 cs. Vaníliás cukor
1 csipet
1 tk. Fahéj
1 ek. Porcukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Az almákat hámozd meg, távolítsd el a magházukat, és vágd vékony szeletekre.

    Az almákat érdemes savanykás fajtából választani, hogy a sütemény íze ne legyen túl édes.

    2

    A tojásokat verd fel a cukorral és vaníliás cukorral, amíg habos és világos színű nem lesz.

    A tojásokat jól felverve könnyebb, levegősebb tésztát kapunk.

    3

    A lisztet keverd el a sóval és fahéjjal, majd fokozatosan add hozzá a felvert tojásokhoz.

    A lisztet mindig szitáld át, hogy a tésztában ne maradjanak csomók.

    4

    Lassan add hozzá a tejet, és folyamatos keverés mellett dolgozd el a tésztát.

    A tejet fokozatosan öntsd hozzá, hogy elkerüld a csomósodást.

    5

    A vajat olvaszd meg, és egy vajjal kikent piteformába öntsd a tésztát.

    A formát érdemes egyenletesen kikenni vajjal, hogy a tészta könnyen leessen róla sütés után.

    6

    Az előkészített almát rendezd el a tésztán, és süsd 40-45 percig 180°C-on, amíg a tészta aranybarna nem lesz.

    Ha a sütemény teteje túl gyorsan barnul, takard le egy alufóliával.

    7

    A süteményt hagyd kicsit hűlni, majd szórd meg porcukorral tálalás előtt.

    A porcukor szórása előtt érdemes egy kicsit hűteni a süteményt, hogy a cukor ne olvadjon el túl gyorsan.