Az almákat hámozd meg, távolítsd el a magházukat, és vágd vékony szeletekre.
Az almákat érdemes savanykás fajtából választani, hogy a sütemény íze ne legyen túl édes.
A tojásokat verd fel a cukorral és vaníliás cukorral, amíg habos és világos színű nem lesz.
A tojásokat jól felverve könnyebb, levegősebb tésztát kapunk.
A lisztet keverd el a sóval és fahéjjal, majd fokozatosan add hozzá a felvert tojásokhoz.
A lisztet mindig szitáld át, hogy a tésztában ne maradjanak csomók.
Lassan add hozzá a tejet, és folyamatos keverés mellett dolgozd el a tésztát.
A tejet fokozatosan öntsd hozzá, hogy elkerüld a csomósodást.
A vajat olvaszd meg, és egy vajjal kikent piteformába öntsd a tésztát.
A formát érdemes egyenletesen kikenni vajjal, hogy a tészta könnyen leessen róla sütés után.
Az előkészített almát rendezd el a tésztán, és süsd 40-45 percig 180°C-on, amíg a tészta aranybarna nem lesz.
Ha a sütemény teteje túl gyorsan barnul, takard le egy alufóliával.
A süteményt hagyd kicsit hűlni, majd szórd meg porcukorral tálalás előtt.
A porcukor szórása előtt érdemes egy kicsit hűteni a süteményt, hogy a cukor ne olvadjon el túl gyorsan.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.