Friss, aranybarna Clafoutis tĂșrĂłval, tĂĄlalva

Clafoutis tĂșrĂłval

A Clafoutis a francia konyha egyik legismertebb desszertje, amelyet eredetileg cseresznyĂ©vel kĂ©szĂ­tettek. A tĂșrĂłs vĂĄltozat egy kĂŒlönleges francia desszert, amelyben a tĂșrĂł gazdag, krĂ©mes Ă­ze tökĂ©letesen illik a tĂ©szta puhasĂĄgĂĄhoz. A tĂșrĂłs Clafoutis egy könnyed Ă©s finom Ă©tel, amely egyszerƱen elkĂ©szĂ­thetƑ, mĂ©gis gazdag Ă­zvilĂĄgĂș. Ez a recept tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs azoknak, akik szeretnĂ©nek egy klasszikus francia desszertet tĂșrĂłval, egy Ășj Ă©s izgalmas vĂĄltozatban.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 6
⭕ 200 g TĂșrĂł
⭕ 100 g Liszt
⭕ 80 g Cukor
⭕ 300 ml Tej
⭕ 3 db Tojás
⭕ 1 cs. Vaníliás cukor
⭕ 1 tk. SĂŒtƑpor
⭕ 0.5 tk. Só
⭕ 10 g Vaj a formához

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A tĂșrĂłt tedd egy tĂĄlba Ă©s keverd el a liszttel, cukorral, vanĂ­liĂĄs cukorral, sĂŒtƑporral Ă©s sĂłval.

    A tĂșrĂłt Ă©rdemes egy villĂĄval ĂĄttörni, hogy simĂĄbb ĂĄllagot kapj a tĂ©sztĂĄhoz.

    2

    Add hozzå a tojåsokat és a tejet. Keverd el alaposan, hogy sima tésztåt kapj.

    Ha tĂșl sƱrƱ lenne a tĂ©szta, egy kevĂ©s tej hozzĂĄadĂĄsĂĄval hĂ­gĂ­thatod.

    3

    Öntsd a tĂ©sztĂĄt egy vajjal kikent sĂŒtƑformĂĄba.

    Mindig alaposan vajazd ki a formåt, hogy a tészta ne ragadjon bele.

    4

    SĂŒsd 180°C-ra elƑmelegĂ­tett sĂŒtƑben 40-45 percig, amĂ­g a teteje aranybarnĂĄra sĂŒl.

    Ne nyisd ki a sĂŒtƑt az elsƑ 30 percben, hogy a tĂ©szta szĂ©pen megemelkedjen Ă©s egyenletesen sĂŒljön!

    5

    MiutĂĄn elkĂ©szĂŒlt, hagyd hƱlni pĂĄr percig, majd szĂłrd meg porcukorral a tetejĂ©t Ă©s tĂĄlald.

    A frissen sĂŒlt Clafoutis a legfinomabb, de hidegen is Ă­zletes desszert lesz belƑle!