Friss, aranybarna Clafoutis túróval, tálalva

Clafoutis túróval

A Clafoutis a francia konyha egyik legismertebb desszertje, amelyet eredetileg cseresznyével készítettek. A túrós változat egy különleges francia desszert, amelyben a túró gazdag, krémes íze tökéletesen illik a tészta puhaságához. A túrós Clafoutis egy könnyed és finom étel, amely egyszerűen elkészíthető, mégis gazdag ízvilágú. Ez a recept tökéletes választás azoknak, akik szeretnének egy klasszikus francia desszertet túróval, egy új és izgalmas változatban.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
200 g Túró
100 g Liszt
80 g Cukor
300 ml Tej
3 db Tojás
1 cs. Vaníliás cukor
1 tk. Sütőpor
0.5 tk.
10 g Vaj a formához

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A túrót tedd egy tálba és keverd el a liszttel, cukorral, vaníliás cukorral, sütőporral és sóval.

    A túrót érdemes egy villával áttörni, hogy simább állagot kapj a tésztához.

    2

    Add hozzá a tojásokat és a tejet. Keverd el alaposan, hogy sima tésztát kapj.

    Ha túl sűrű lenne a tészta, egy kevés tej hozzáadásával hígíthatod.

    3

    Öntsd a tésztát egy vajjal kikent sütőformába.

    Mindig alaposan vajazd ki a formát, hogy a tészta ne ragadjon bele.

    4

    Süsd 180°C-ra előmelegített sütőben 40-45 percig, amíg a teteje aranybarnára sül.

    Ne nyisd ki a sütőt az első 30 percben, hogy a tészta szépen megemelkedjen és egyenletesen süljön!

    5

    Miután elkészült, hagyd hűlni pár percig, majd szórd meg porcukorral a tetejét és tálald.

    A frissen sült Clafoutis a legfinomabb, de hidegen is ízletes desszert lesz belőle!