Club szendvics gofri frissen sütve grillezett csirkével és baconnel

Club Szendvics Gofri

A Club Szendvics a világ egyik legismertebb szendvicse, amely először az 1800-as évek végén jelent meg az amerikai klubok étlapján. Az eredeti változat pirított kenyérrel készült, de ebben a receptben egy különleges gofris változatot készítünk, amely még laktatóbb és ropogósabb. A grillezett csirke, a ropogós bacon és a friss zöldségek tökéletes egyensúlyt teremtenek, így ez a fogás ideális reggelire, brunch-ra vagy akár egy könnyű ebédként is megállja a helyét. Ha egy izgalmas, mégis klasszikus ízeket kombináló ételt keresel, ezt a receptet mindenképp próbáld ki!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
520 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Liszt
250 ml Tej
2 db Tojás
1 tk. Sütőpor
1 csipet
1 csipet Bors
50 g Vaj
150 g Csirkemell
100 g Bacon
1 db Paradicsom
4 levél Fejes saláta
2 ek. Majonéz
1 tk. Mustár

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkemellet grillezd meg egy serpenyőben vagy sütőben, majd szeleteld vékony csíkokra.

    A csirkemell grillezése előtt pácolhatod, hogy még ízletesebb legyen.

    2

    A bacont süsd ropogósra egy serpenyőben, majd tedd félre egy papírtörlőre, hogy lecsöpögjön a felesleges zsír.

    A bacon ropogósságát sütőben is elérheted, így egyenletesebben sül meg.

    3

    A paradicsomot szeleteld fel, a salátaleveleket mosd meg és szárítsd meg.

    A salátát alaposan szárítsd meg, hogy ne áztassa el a gofrit.

    4

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a sót és a borsot.

    A sütőport alaposan keverd el a liszttel, hogy a gofri egyenletesen megemelkedjen.

    5

    Egy másik tálban verd fel a tojásokat, add hozzá a tejet és az olvasztott vajat, majd jól keverd össze.

    A vajat ne forrón add hozzá, hanem hagyd kicsit hűlni, nehogy a tojás megfőjön.

    6

    Öntsd a nedves hozzávalókat a száraz keverékhez, és keverd össze, amíg sima tésztát kapsz.

    Ne keverd túl a tésztát, csak addig, amíg a száraz hozzávalók éppen hogy nedvesek lesznek.

    7

    Melegítsd elő a gofrisütőt, és kend ki egy kevés vajjal vagy olajjal, hogy ne ragadjon le.

    A gofrisütőnek alaposan fel kell melegednie, mielőtt beleöntöd a tésztát.

    8

    Önts egy adag tésztát a gofrisütőbe, és süsd 3-4 percig, amíg aranybarnára sül.

    A sütési idő a gofrisütő típusától függ. Figyeld a gofrikat, és vedd ki, amikor aranybarnák.

    9

    A kész gofrikat hagyd pár percig hűlni, majd kend meg egy kevés majonézzel és mustárral.

    A gofrikat rácsra téve hagyd hűlni, így nem áznak el.

    10

    Helyezz rá egy-két szelet paradicsomot, a grillezett csirkét, a ropogós bacont és a friss salátaleveleket.

    A hozzávalókat rétegezheted tetszés szerint, de a bacon és a csirke közé helyezett paradicsom megakadályozza, hogy a gofri elázzon.

    11

    Tálald frissen, opcionálisan extra majonézzel vagy más öntettel.

    Azonnal tálald, hogy a gofri ropogós maradjon.