Coriander chutney tålalva, friss zöld szósz

Coriander chutney

A coriander chutney az indiai konyha egyik friss Ă©s fƱszeres szĂłsza, amely korianderbƑl, fokhagymĂĄbĂłl, gyömbĂ©rbƑl Ă©s chilibƑl kĂ©szĂŒl. A chutney alapja a koriander, ami a dĂ©l-ĂĄzsiai konyhĂĄban egy alapvetƑ fƱszer, Ă©s az Ă©tkezĂ©sek elengedhetetlen rĂ©sze. A chutney tökĂ©letesen kiegĂ©szĂ­ti a hĂșsos Ă©teleket, rizses fogĂĄsokat Ă©s salĂĄtĂĄkat. A koriander Ă©s a fƱszerek kombinĂĄciĂłja gazdag Ă­zt biztosĂ­t, miközben a chili enyhe csĂ­pƑssĂ©ggel ad hozzĂĄ karaktert.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
50 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 6
⭕ 100 g Friss koriander levĂ©l
⭕ 3 gerezd Fokhagyma
⭕ 2 cm Friss gyömbĂ©r
⭕ 2 db Zöld chili
⭕ 1 ek. CitruslĂ©
⭕ 0.5 tk. Só
⭕ 1 tk. Cukor
⭕ 50 ml Víz

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A koriander leveleket alaposan mosd meg és tedd egy turmixgépbe.

    A friss koriander a legjobb vålasztås ehhez a chutney-hoz, mert gazdag ízt ad az ételnek.

    2

    A fokhagymåt, gyömbért, zöld chilipaprikåt és a cukrot is tedd a turmixgépbe.

    A chili mennyisĂ©ge szemĂ©lyre szabhatĂł, ha nem szeretnĂ©d tĂșl csĂ­pƑsen, akkor kevesebb chili is elĂ©g.

    3

    Öntsd hozzĂĄ a citruslevet Ă©s a sĂłt, majd adj hozzĂĄ vizet. Turmixold simĂĄra.

    Ha sƱrƱbb ĂĄllagĂș chutney-t szeretnĂ©l, csökkentsd a vĂ­z mennyisĂ©gĂ©t.

    4

    Amikor a chutney sima ĂĄllagĂș lett, öntsd ĂĄt egy tĂĄlba, Ă©s hagyd pihenni 10-15 percig, hogy az Ă­zek összeĂ©rjenek.

    A chutney íze még jobban összeér, ha egy kicsit pihen.

    5

    TĂĄlald az elkĂ©szĂŒlt chutney-t frissen, vagy tĂĄrold hƱtƑben, hogy hosszabb ideig megƑrizzĂ©k az Ă­zek.