Coriander chutney tálalva, friss zöld szósz

Coriander chutney

A coriander chutney az indiai konyha egyik friss és fűszeres szósza, amely korianderből, fokhagymából, gyömbérből és chiliből készül. A chutney alapja a koriander, ami a dél-ázsiai konyhában egy alapvető fűszer, és az étkezések elengedhetetlen része. A chutney tökéletesen kiegészíti a húsos ételeket, rizses fogásokat és salátákat. A koriander és a fűszerek kombinációja gazdag ízt biztosít, miközben a chili enyhe csípősséggel ad hozzá karaktert.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
50 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
100 g Friss koriander levél
3 gerezd Fokhagyma
2 cm Friss gyömbér
2 db Zöld chili
1 ek. Citruslé
0.5 tk.
1 tk. Cukor
50 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A koriander leveleket alaposan mosd meg és tedd egy turmixgépbe.

    A friss koriander a legjobb választás ehhez a chutney-hoz, mert gazdag ízt ad az ételnek.

    2

    A fokhagymát, gyömbért, zöld chilipaprikát és a cukrot is tedd a turmixgépbe.

    A chili mennyisége személyre szabható, ha nem szeretnéd túl csípősen, akkor kevesebb chili is elég.

    3

    Öntsd hozzá a citruslevet és a sót, majd adj hozzá vizet. Turmixold simára.

    Ha sűrűbb állagú chutney-t szeretnél, csökkentsd a víz mennyiségét.

    4

    Amikor a chutney sima állagú lett, öntsd át egy tálba, és hagyd pihenni 10-15 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A chutney íze még jobban összeér, ha egy kicsit pihen.

    5

    Tálald az elkészült chutney-t frissen, vagy tárold hűtőben, hogy hosszabb ideig megőrizzék az ízek.