Olvaszd fel a vajat egy kis serpenyőben, és tedd félre, hogy langyosra hűljön. A mézet is készítsd elő.
A vajat gyorsan hűtheted egy hőálló edényben szobahőmérsékleten.
Egy tálban keverd össze a kukoricalisztet, a sima lisztet, a sütőport, a cukrot és a sót. Az összes száraz hozzávaló legyen jól elvegyítve.
A lisztet és kukoricalisztet átszitálva használd, hogy elkerüld a csomókat.
Add hozzá a felvert tojásokat, a langyos vajat, a tejet és a mézet. Keverd össze az egészet, de ne túl sokáig, hogy a tészta ne legyen túl kemény.
Ne keverd túl a tésztát, különben a cornbread kemény lesz. Csak addig keverd, amíg a hozzávalók össze nem állnak.
Öntsd a tésztát egy kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe. Simítsd el a tetejét egy kanál hátsó részével.
A sima felület érdekében mindig egyenletesen oszlasd el a tésztát.
Előmelegített 180°C-os sütőben süsd 25-30 percig, amíg a teteje aranybarnára sül, és a belseje átsül.
A fogpiszkáló teszt segít ellenőrizni, hogy átsült-e: ha tisztán jön ki, kész a cornbread!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.