Mézes cornbread szeletek, szépen tálalva egy egyszerű tányéron

Cornbread mézzel

A cornbread a kukoricalisztből készült kenyér hagyományos amerikai változata, amely a déli államokból indult el, és az egész világon népszerűvé vált. A mézes változata egy édes, lágy alternatívát kínál a hagyományos változathoz képest. A méz és kukoricaliszt keveréke egyedi ízhatást ad, miközben a textúra puha és levegős marad. Ezt a finomságot tökéletesen illik például húsételekhez, de önálló étkezésként is megállja a helyét. Ha szeretnéd még izgalmasabbá tenni, próbálj meg reszelt sajtot is hozzáadni a tésztához.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
250 g Liszt
150 g Kukoricaliszt
2 ek. Sütőpor
1 tk.
2 ek. Cukor
240 ml Tej
50 g Vaj
2 db Tojás
3 ek. Méz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Olvaszd fel a vajat egy kis serpenyőben, és tedd félre, hogy langyosra hűljön. A mézet is készítsd elő.

    A vajat gyorsan hűtheted egy hőálló edényben szobahőmérsékleten.

    2

    Egy tálban keverd össze a kukoricalisztet, a sima lisztet, a sütőport, a cukrot és a sót. Az összes száraz hozzávaló legyen jól elvegyítve.

    A lisztet és kukoricalisztet átszitálva használd, hogy elkerüld a csomókat.

    3

    Add hozzá a felvert tojásokat, a langyos vajat, a tejet és a mézet. Keverd össze az egészet, de ne túl sokáig, hogy a tészta ne legyen túl kemény.

    Ne keverd túl a tésztát, különben a cornbread kemény lesz. Csak addig keverd, amíg a hozzávalók össze nem állnak.

    4

    Öntsd a tésztát egy kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe. Simítsd el a tetejét egy kanál hátsó részével.

    A sima felület érdekében mindig egyenletesen oszlasd el a tésztát.

    5

    Előmelegített 180°C-os sütőben süsd 25-30 percig, amíg a teteje aranybarnára sül, és a belseje átsül.

    A fogpiszkáló teszt segít ellenőrizni, hogy átsült-e: ha tisztán jön ki, kész a cornbread!